V Brežicah prihodnjo soboto svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu

0

V brežiški športni dvorani bo prihodnjo soboto med 10. in 23. uro potekalo svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu mednarodne bodybuilding in fitnes zveze IBFF. Na tekmovanju pričakujejo več kot 200 tekmovalcev z vsega sveta, ki se bodo pomerili v 22 kategorijah. Celodnevno dogajanje bodo končali z nastopi.

Glavni organizator, lanski svetovni, evropski in državni prvak v fitnesu v svoji kategoriji Mitja Petan je na današnji novinarski konferenci povedal, da se je na omenjeno prvenstvo do zdaj prijavilo nekaj več kot 150 tekmovalcev iz 18 držav. Slovenski tekmovalci se bodo prijavili na dan prireditve.

Med večjimi ekipami je navedel rusko, indijsko, južnoafriško, hrvaško in madžarsko, iz preostalih držav pa pričakujejo manjše ekipe. Slovenijo bo zastopalo vsaj 15 tekmovalcev, med njimi tudi 80-letni posavski tekmovalec Tone Žibert, ki se bo pomeril v kategoriji moških, starih več kot 50 let.

Tekmovanje bo potekalo v sedmih ženskih in 15 moških kategorijah.

Slovenija je za organizacijo omenjene prireditve sicer kandidirala med devetimi državami, med katerimi so bile tudi ZDA z Las Vegasom, da bo prvenstvo v Brežicah pa so odločili pogoji, ki jih ponuja tamkajšnja večnamenska športna dvorana, je opozoril Petan.

Dodal je, da želijo z omenjenim svetovnim prvenstvom ta šport približati ljudem, brežiška občina pa si od tega po besedah župana Ivana Molana obeta promocijski in turistični učinek.

Glede udeležbe slovenskih tekmovalcev je Petan še pojasnil, da njihovega točnega števila zaradi razcepljenosti organiziranja tega športa v Sloveniji na dve zvezi, ne morejo napovedati. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen