Predsednik Zimbabveja Mnangagwa preživel bombni napad

1

Predsednik Zimbabveja Emmerson Mnangagwa je danes preživel bombni napad v mestu Bulawayo. Na videoposnetku s stadiona, kjer je imel nagovor pred podporniki, je videti, kako je odjeknila eksplozija v njegovi bližini, ravno ko je odhajal z odra, poroča britanski BBC. Potrdil je, da je eksplozija odjeknila nekaj centimetrov daleč od njega.

Njegov tiskovni predstavnik je zagotovil, da predsednik v eksploziji ni bil ranjen. Lokalni mediji pa poročajo, da je bilo ranjenih več višjih politikov. Med drugim je televizija poročala, da je podpredsednik Kembo Mohadi utrpel poškodbo noge.

Mnangagwa je dal vedeti, da je bil tarča napada. “Navajen sem na te poskuse … eksplozija je odjeknila nekaj centimetrov od mene – vendar pa ni bil še moj čas,” je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Na Twitterju je obsodil to “nesmiselno nasilno dejanje” ter dodal, da je več ranjenih že obiskal v bolnišnici. Zagotovil je, da ne bodo dovolili, da bi to strahopetno dejanje stalo na poti do volitev. Pozval je k enotnosti.

Mnangagwa je prišel na oblast novembra lani, potem ko je za kratek čas vodenje države prevzela vojska in je kasneje odstopil dolgoletni voditelj Robert Mugabe.

V mestu Bulawayo je Mnangagwa danes nastopil na zborovanju v podporo svoji stranki ZANU-PF pred volitvami 30. julija. To bodo prve volitve po odstopu Mugabeja.

Iz predsedniške palače so še sporočili, da so v zadnjih petih letih zabeležili “že več poskusov napadov na predsednikovo življenje”.

Število komentarjev: 1
  1. linke pravi

    kdaj že bi ga moral likvidirat rasista negroidnega.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen