Na Hrvaškem, v Rugvici pri Zagrebu, odprli največje outlet nakupovalno središče – Designer Outlet Croatia

0

Ta teden so v bližini prodajnega centra švedskega pohištvenega velikana Ikea v Rugvici pri Zagrebu odprli največje outlet nakupovalno središče na Hrvaškem Designer Outlet Croatia. Nakupovalno mestece, v katerem je 50 trgovin, se razprostira na 15.000 kvadratnih metrih. Investicija je vredna 33 milijonov evrov.

Outlet ima podobno majhnega mesta z arhitekturo, ki jo navdihujejo značilnosti hrvaških regij, kot so Istra, Dalmacija in Slavonija. Obiskovalcem ponujajo številne prestižne blagovne znamke oblačil in obutve, ki bodo za od 30 do 70 odstotkov cenejša kot v drugih trgovinah.

Gre za prvo fazo skupnega projekta Ikee in švicarske družbe Mutschaler Outlet Holding, ki nameravata v nakupovalno središče skupno vložiti 60 milijonov evrov, je ob odprtju pojasnil Thomas Reichenauer, direktor avstrijske svetovalne družbe Retail Outlet Shopping, ki bo upravljala z novim centrom.

Načrtujejo, da bo po dokončanju celotnega projekta v outlet mestecu 75 trgovin, v katerih bo na voljo približno 100 prestižnih blagovnih znamk. Za obiskovalce središča so zagotovili tudi 2500 parkirnih mest, zaposlili pa naj bi 400 ljudi, je na spletni strani poročal zagrebški časnik Poslovni dnevnik.

Investitorji ocenjujejo, da ima novo središče precejšnje primerjalne prednosti v primerjavi s podobnim outletom, ki od leta 2008 deluje v občini Sveti Križ-Začretje ob avtocesti Zagreb-Gruškovje. Leta 2012 so medtem zaprli outlet nakupovalno središče ob cesti med Zagrebom in Varaždinom.

Ta teden odprti največji hrvaški outlet se nahaja v neposredni bližini Zagreba ob avtocesti proti hrvaško-srbski meji, po kateri se vsak dan pelje več kot 50.000 vozil. V Ikei so ob odprtju outleta spomnili, da so imeli v svoji blagovni hiši v Rugvici lani 1,8 milijona obiskovalcev. In prav v teh številkah vidijo tudi potencial za novi outlet. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen