Migrantska invazija se še stopnjuje: Italija pozvala Nato k pomoči v boju proti nezakonitim migracijam!

7

Italija je zvezo Nato pozvala k večji pomoči v boju proti nezakonitim migracijam iz Severne Afrike. Rim je Nato pozval tudi k večji osredotočenosti na območje Sredozemlja, na katero bi se v okviru zavezništva bolj osredotočila tudi Italija, je po srečanju z generalnim sekretarjem Nata Jensom Stoltenbergom povedal italijanski premier Giuseppe Conte. Do 6. junija letos so zabeležili že 33.400 ljudi, ki so pribežali v Španijo, Italijo in Grčijo, sporočajo iz Mednarodn organizacija za migracije (IOM).

“Mislim, da je naravno, da bi imela naša država pomembnejšo vlogo pri zagotavljanju varnosti in stabilnosti na t. i. južnem boku zavezništva,” je po današnjem srečanju v Rimu povedal Conte, predsednik nove italijanske vlade, ki jo sestavljata do tujcev sovražna Liga in populistično Gibanje pet zvezd.

Že v nedeljo se je s Stoltenbergom srečal novi italijanski zunanji minister Enzo Moavero Milanesi, ki je izpostavil, da je za Italijo pomembno, da “Nato na julijskem vrhu ponovno potrdi 360-stopinjski pristop v svoji varnostni politiki in ne zapostavlja južnega boka, od koder prihajajo resni izzivi za zavezništvo, začenši s terorizmom,” je poudaril po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Novi italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki je znan po svojih ostrih stališčih na področju migracijske politike, je že v petek Nato pozval k “oblikovanju obrambnega zavezništva za zaščito Italije”. “Italija je napadena z juga in ne z zahoda,” je poudaril.

Premier je ob tem danes namignil, da bi Rim zmanjšal število svojih vojakov v Natovi misiji v Afganistanu. Kot je povedal, ima Italija v tujini 6000 vojakov, od tega skoraj 900 v Afganistanu.

Stoltenberg, ki je v Rim prišel v okviru priprav na julijski vrh Nata, je odvrnil, da je “to, kar delamo, v interesu Italijanov”. “To vključuje tudi našo misijo v Afganistanu,” je poudaril.

Strinjala sta se, da je treba v odnosu z Moskvo ohraniti “dvotirni pristop”, ki vključuje tako vztrajanje pri načelih kot dialog. Brez Rusije “bo zelo težko, če ne nemogoče” rešiti številne mednarodne krize, je dejal italijanski premier. Njegova vlada je bolj naklonjena Rusiji kot prejšnje in si prizadeva za prevetritev sankcij Evropske unije proti Rusiji. (sta)

Št. komentarjev: 7
 1. Ivan pravi

  To niso migracije temveč invazija na Evropo.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Ki so jo povzročili globalisti.
  neksejebupres
  boditevcvetju

 3. linke pravi

  zmetat v morje pa kvit

 4. bruh pravi

  evropski zahodni levićarji pač nujno potrebujejo nove volivce……zato uvažajo ves ta……

 5. bruh pravi

  spomnite se, da so urbanizirani negroidi in muslići najbolj zvestiv volivci levićarskih partij na zahodu…….ajd….toliko v vednost…..

 6. bruh pravi

  in vsi skupaj , negroidi, muslići in levićarji , divje sovražijo domorodne drugeće misleče evropejce……ampak je njihova značilna zverinska ideološko/rasistična nestrpnost predstavjena kot zelo napredni aktivizem…..ajd….

 7. raft pravi

  Haapy Yack pravi Pred 2 dnevi
  hoj
  Ki so jo povzročili globalisti.
  neksejebupres
  boditevcvetju
  —————————————
  Ni pomembno kdo je to povzročil. Pomembno je, da ostanemo Slovenci na svojem gospodar in ne neki zažgani kur-ci. Popokat skupaj s tistimi, ki jih vabijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen