Glasovi po pošti iz tujine premešali karte v poslanskih skupinah Levice, Stranke Alenke Bratušek in NSi

1

Po preštetih glasovnicah po pošti iz tujine so nekateri kandidati, ki se jim je obetal poslanski sedež, ostali praznih rok. Do sprememb med poslanci je prišlo v Levici, NSi in Stranki Alenke Bratušek, kažejo podatki, objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije (DVK).

Medtem ko se je poslanski mandat v novomeški volilni enoti najprej obetal Petru Dirnbeku iz Brežic, pa je očitno več glasov med kandidati Levice v tej enoti zbral Primož Siter iz Trbovelj.

Med poslanci NSi v prihodnjem mandatu ne bo Martina Mikoliča, župana Občine Rogatec, ki pa je kandidiral v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah. V državni zbor se je uvrstil Aleksander Reberšek iz Žalca.

Spremembe so tudi med poslanci Stranke Alenke Bratušek, pri čemer pa predsednica stranke Alenka Bratušek še vedno ostaja zunaj parlamenta. Namesto Jožefa Ribiča, ki se mu je pred prištetimi glasovi po pošti iz tujine obetal poslanski stolček, bo nanj sedel Andrej Rajh iz Maribora. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Jakob pravi

    V normalni drzavi mora kandidat zivet v tisti volilni enoti v kateri kandidira. Neumno je slisati,da kandidat,kateri zivi v Trbovljah,zmaga v novomeski volilni enoti.In zakaj bi nekdo,ki zivi v novomeski volilni enoti.volil za nekoga,ki zivi v Trbovljah? A se vam je vsem zmesalo? Najvecji butalci v Evropi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen