Zbor za republiko volivcem priporočil naj podprejo pomladne stranke – braniteljice nacionalnih interesov – SDS, NSi in SLS

4

Zbor za republiko je danes pozval volivce, naj v predvolilnem času “kritično ocenijo dosedanje delo, verodostojnost vodstev in programe posameznih strank”. Volivce pozivajo, naj se volitev udeležijo v čim večjem številu, podpirajo pa stranke in osebnosti, “ki so se izkazale pri obrambi resničnih nacionalnih interesov” – SDS, NSi in SLS.

V izjavi, ki so jo naslovili Priložnosti za rešitev in preobrat, menijo, da je Slovenija začela zlasti po letu 2008 spet zaostajati in da je “zašla v slepo ulico nezaupanja, negotovosti, razočaranja in zmede”. “To najbolje ponazarjajo zapleti v bančništvu, zdravstvu, pravosodju, vojski in diplomaciji,” so zapisali.

Pozvali so k izvolitvi “najboljših – najbolj sposobnih, uglednih in izkušenih ljudi”. “Le kvalitetna sestava državnega zbora bo državljanom povrnila zaupanje v javne in državne ustanove,” menijo.

Prihodnja vlada bo morala po mnenju Zbora za republiko “postati državna reprezentanca in jo bodo morali sestavljati najbolj zanesljivi in najboljši ljudje”, saj bo morala “dostojno in učinkovito predstavljati državo na evropskem prizorišču”.

Opozorili so, da zahtevni izzivi čakajo tudi EU. V prihodnjih letih bo v ospredju “problem preseljevanja in pritiska na evropske meje”. “Pravičnost in mir sta povezana z zahodnoevropskimi demokratičnimi sistemi, ki morajo biti in ostati pogoj za sleherno integracijsko politiko,” so še zapisali. (sta)

Št. komentarjev: 4
 1. fiat lux pravi

  Naj volim NSi, ki je glasovala za dodatek h Kučanovi pokojnini? Ne, hvala!

 2. Grega pravi

  SDS je edina izbira. Vse drugo je samo nakladanje in izdajstvo – velja predvsem za NSi!

 3. Marjan pravi

  Od teh treh ponujenih samo SDS pride v poštev! SLS ne bo prišla v DZ, NSi pa so se čisto pokučanili.

 4. žan pravi

  Moj glas gre: SDS!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen