V Haagu v napadu z nožem hudo ranjene tri osebe, policisti napadalca ustrelili v nogo

1

Nizozemska policija preiskuje primer napada z nožem sredi dneva v središču Haaga. Tri osebe so bile v sobotnem incidentu huje ranjene in se zdravijo v bolnišnici, policija pa napada ne želi označiti za terorističnega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do incidenta je prišlo nedaleč od glavne železniške postaje. Policija je morala napadalca, ki ni želel odvreči noža, ustreliti v nogo, uporabili so tudi električni paralizator.

“Natančno preiskujemo ozadje osumljenca, preiskali smo tudi njegov dom,” je pojasnila haaška policija v izjavi. Moškega prav tako izprašujejo o motivu napada.

31-letnega napadalca so sicer opisali kot “zmedenega”, bil naj bi že stari znanec policije.

Nizozemska javna televizija NOS je sicer poročala, da gre za Sirca, ki živi v mestu, ni pa na seznamu potencialnih terorističnih osumljencev. Priče so za televizijo povedale, da je ob napadu vzklikal: “Alah je velik!”

Policija in mestne oblasti so poudarili, da teh poročil ne morejo potrditi. Županja Pauline Krikke je ljudi pozvala, naj “ne ugibajo”, ampak naj počakajo na konec preiskave.

Hujše rane so utrpeli trije ljudje, stari od 21 do 41 let. Trenutno ostajajo v bolnišnici, njihove rane pa menda niso življenjsko nevarne.(sta)

Število komentarjev: 1
  1. Micka pravi

    Take je treba voditi s trdo roko, ker drugače imaš štalo v državi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen