To Cerarjevi državljanom ne bodo povedali: čez našo južno državno mejo kmalu spet več deset tisoč migrantov!

7

Južno državno mejo je minuli konec tedna na različnih območjih nedovoljeno prestopilo več kot 100 tujcev. Z novomeške policijske uprave (PU) poročajo o 74 ilegalnih migrantih, s koprske o 26 in z ljubljanske o 13. Šlo je za državljane Sirije, Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka, Tunizije in Kameruna, večina pa jih je zaprosila za mednarodno zaščito.

Danes pa Jutarnji list na svoji spletni strani že poroča o novih migrantskih hordah, ki prihajajo najprej na hrvaška, kasneje pa še na slovenska vrata. Časnik poroča, da je v zadnjih mesecih v BiH prišlo že 5.000 migrantov, ki si želijo najprej v Hrvaško, nato pa dalje proti Zahodni Evropi. O skorajšnjem novem migrantskem valu vam seveda vlada Mira Cerarja ne bo povedala niti besede, jasno, tudi državnozborske volitve bodo kmalu tukaj.

Tujci, ki so jih izsledili in prijeli novomeški policisti, so državno mejo prestopili na območju Bele krajine in Posavja. Državljani Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka, Tunizije in Kameruna so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih po zaključenih policijskih postopkih odpeljali v azilni dom. Sedem tujcev pa so policisti predali hrvaškim varnostnih organom.

Med 26 tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo na območju PU Koper, je bilo 17 državljanov Sirije. Med njimi jih je 14 zaprosilo za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom. Prav tako so tja odpeljali dva državljana Jemna in 13 državljanov Sirije, ki so jih prijeli pri Slavskem Lazu na območju policijske postaje Kočevje. (sta/ured)

Št. komentarjev: 7
 1. hinko pravi

  Ko bo ta bagra začela množično posiljevat in ropati po slovenskih mestih, bo že prepozno. Zato volite SDS, da prepreči to tujerodno invazijo!

 2. re gornjemu pravi

  Zato naj volim SDS? Cepec!

 3. linke pravi

  samo eden naj pride pred mojo hišo! ga žigosam in to na živo.

 4. linke pravi

  kot v Texasu teleta.

 5. Ivan pravi

  Izraelsko mejo so hoteli včeraj Palestinci na silo prečkati.Pa je bilo puf,puf,puf…..Rezultat,na stotine ranjenih in desetine mrtvih Palestincev.Verjetno jih je,zaenkrat,minila sla po nasilnem prečkanju meje.Mednarodna skupnost protestira,Netanjahu pa jim med vrsticami pravi,da jim ga lahko samo “popušijo”.

 6. Poštar pravi

  Poslati na mejo našega Grimsa pa bodo videli hudiča.

 7. Čule pravi

  Spet nam bodo vse po*rali, škodo pa bomo plačali spet mi, neumni slovencelni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen