Sodnica Metka Turk zavrnila odškodninsko tožbo SDS zaradi škode, ki jo je utrpela stranka na volitvah. Janša: Nad sodnico ni samo modro nebo!

8

Predsednik SDS Janez Janša se je kritično odzval na novico, da je okrožno sodišče v Ljubljani zavrnilo odškodninsko tožbo, s katero je SDS od države zahtevala odškodnino, ker naj bi proces Patria vplival na volitve. Kot je zapisal na Twitterju, sodnica “sploh ni izvedla resnega dokaznega postopka”. A nad njo “ni samo modro nebo”, je poudaril.

Janez Janša na Twitterju: Vložili smo jo proti tistim, ki so dokazano krivo tožili in sodili. Res pa jih je aktualna oblast (in ne država, kar smo vsi mi) ščitila. Sodnica sploh ni izvedla resnega dokaznega postopka. A nad sodnico Turkovo ni samo modro nebo.

Kot je za STA pojasnilo državno odvetništvo, ki je sodbo prejelo danes, je sodišče v celoti zavrnilo tožbeni zahtevek največje opozicijske stranke, saj da ni dokazala protipravnosti ravnanja sodnikov vseh treh stopenj v kazenski zadevi zoper predsednika stranke. Okrožno sodišče je ugotovilo, da že osrednji element odškodninske odgovornosti države, to je protipravnost, ni podan, so navedli na državnem odvetništvu. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Janša pa je danes v tvitu še zapisal, da so tožbo “vložili proti tistim, ki so dokazano krivo tožili in sodili”, a da jih je “aktualna oblast ščitila”.

Stranka SDS je od države zahtevala odškodnino v višini 886.257 evrov. Tožbo je stranka vložila septembra 2016, potem ko je ustavno sodišče 23. aprila 2015 razveljavilo obsodbo Janše na dve leti zapora zaradi korupcije pri nakupu osemkolesnikov Patrie in proces vrnilo na prvo stopnjo v ponovno odločanje. Primer pa je potem zastaral.

Spomladi je sicer odškodninsko tožbo proti državi zaradi procesa Patria sprožil tudi Janša sam. Zahteva 900.000 evrov odškodnine od nekdanje tožilke in še treh sodnikov, ki so sodelovali v postopku. (sta/ured)

Št. komentarjev: 8
 1. Pubec pravi

  Pa kako misli jajo voditi državo ki jo toži za 900.000 evrov? Strel v lastno koleno?

 2. Re gornjemu pravi

  Tudi nad njim ni samo modro, ampak oblačno nebo.

 3. Poštar pravi

  Na laži je jj ujel celo Luka Mesec ko mu je vrgel pod nos taxi račun, ker mu je jj očital, da se vozi na soočenja z mercedesom.JJ je res ” pravi karakter”.Bljak!

 4. bruh pravi

  ajd…res ne razumem kako si upa kri tizirati kučanovo legalno mafijsko/politično nastavljeno rdečo sodnico, ki mora pač tako delovati če želi obdržati državni stolček….. naši rdeči nestrpni volilno/mafijsko/politično blazno disciplinirani smrdeči levičarji bodo seveda to naše post-komunistićno udbaško rdeče sodstvo seveda zagovarjali in ščitili…..ajd…. kučanovo mafijsko smrdečo svi njarijo lahko reši le EU sodišče…..to je to….od naših, kučanovih, enoumno mafijsko rdečih drugače misleči ne more in ne sme pričakovati ničesar….ajd…

 5. bruh pravi

  ajd…res ne razumem kako si upa kri tizirati kučanovo legalno mafijsko/politično nastavljeno rdečo sodnico, ki mora pač tako delovati če želi obdržati državni stolček….. naši rdeči nestrpni volilno/mafijsko/politično blazno disciplinirani smrdeči levičarji bodo seveda to naše post-komunistićno udbaško rdeče sodstvo seveda zagovarjali in ščitili…..ajd…. kučanovo mafijsko smrdečo svi njarijo lahko reši le EU sodišče…..to je to….od naših, kučanovih, enoumno mafijsko rdečih SODIŠČ drugače misleči ne more in ne sme pričakovati ničesar….ajd…

 6. raft pravi

  Janša ima še kako prav. Pravica za Slovence se ne konča in se nikoli več ne bo, pred Karavankami.

 7. Re gornjemu pravi

  Če ne, je pa treba resnico prirediti ” svojim potrebam” ali ne raft?

 8. Milč pravi

  Kaj če bi vas toliko skrbelo za DOGOVORJENO uvažanje migrantov s strani te odstopljene vlade, ta vlada vam laže, že od samega začetka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen