Pa je rešena še ena zagata na kraljevi poroki leta: Meghan Markle bo do oltarja pospremil princ Charles

0

Ameriško igralko Meghan Markle, ki se bo v soboto poročila z britanskim princem Harryjem, bo do oltarja pospremil njen bodoči tast, britanski prestolonaslednik princ Charles, so po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočili iz Kensingtonske palače.

“Gospa Markle je njegovo visočanstvo valižanskega princa zaprosila, če jo na dan poroke pospremi do oltarja v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu,” je v sporočilu za javnost zapisala Kensingtonska palača. “Valižanski princ je zadovoljen, da bo lahko na ta način sprejel gospo Markle v kraljevo družino,” so dodali.

Sprva je bilo predvideno, da bo nevesto do oltarja pospremil njen oče Thomas Markle. A v četrtek so iz Kensingtonske palače sporočili, da očeta Meghan Markle ne bo na poroko iz zdravstvenih razlogov, saj je prejšnji teden po poročanju medijev doživel manjši srčni infarkt in so ga v sredo operirali.

Iz palače so danes še sporočili, da se bo poroke udeležil tudi princ Philip. Ker je v sredini aprila prestal operacijo, doslej ni bilo jasno, ali se bo soprog kraljice Elizabete II. udeležil dogodka.

Nevestina mama Doria Ragland pa se bo danes prvič srečala z britansko kraljico, pred tem je v četrtek spoznala princa Charlesa in njegovo soprogo Camillo.

Policija je medtem danes prepovedala metanje konfetov ali drugih predmetov med sobotnim sprevodom kočije z mladoporočencema. Kot so pojasnili, to predstavlja varnostno grožnjo in je težko za pospravit.

Glede na vremensko napoved bo Windsor v soboto cel dan obsijan s soncem, pričakujejo pa okoli 21 stopinj Celzija. Le nadebudneži, ki že kampirajo na območju Windsorja, bodo morali noč preživeti pri sedmih stopinjah. Malo težje se bo spopasti z mrazom, saj je policija iz varnostnih razlogov prepovedala postavljanje šotorov, poročajo britanski mediji. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen