Izredno vroč sobotni derbi: Policija bo zaradi varnosti v Ljudskem vrtu snemala

0

Nogometna tekma med Mariborom in Olimpijo, ki bo v soboto ob 20.30 v Ljudskem vrtu, bo spet velik zalogaj tudi glede varnosti. Policija bo “zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, tudi iz zraka”.

Kot so sporočili s policije, bodo tehnična sredstva za video snemanje uporabili v Mariboru, kjer se ponavadi zbirajo navijači (Grajski trg z bližnjo okolico), v okolici stadiona in tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku. Prav tako je predpisana tudi personalizacija vstopnic. Vstop bo mogoč s predložitvijo osebnega dokumenta in vpisanimi podatki na vstopnici.

Ljudski vrt bo odprl vrata ob 19.00. Zaradi preverjanja dokumentov in drugačnega režima vstopa priporočajo pravočasen prihod na tribune. Na dan tekme bo treba upoštevati tudi prometne informacije, s spremenjenim režimom okoli stadiona, tako bo od 5.00 zapora parkirišč na Gregorčičevi, Mladinski in Kajuhovi ulici, od 15.00 do 24.00 pa sledi popolna zapora Gregorčičeve, Mladinske, Prežihove, Kajuhove in Vilharjeve ulice.

Ob predložitvi vstopnice za derbi na vseh avtobusnih linijah mestnega prometa bo prevoz brezplačen, in sicer od 18.00 do konca voznega reda.

Večni derbi je sicer razprodan, v Mariboru pa pričakujejo tudi približno 700 ljubljanskih navijačev. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen