Izraelski nogometni prvoligaš bo poslej Beitar Trump Jeruzalem

0

V izraelskem nogometnem prvoligašu Beitar Jeruzalemu so se odločili za preimenovanje v Beitar Trump Jeruzalem. Na ta način se želijo oddolžiti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki je Jeruzalem priznal za prestolnico izraelske države, poročajo agencije.

“Jeruzalem je 70 let čakal na mednarodno priznanje”, so na družbenem omrežju Facebooku zapisali v klubu in Trumpovo potezo, da je “večno prestolnico ljudstva priznal”, ocenili za zelo pogumno. Po mnenju predstavnikov kluba je Trump pokazal svojo ljubezen do izraelskega ljudstva.

Zato so v klub veseli, da bodo ameriškega predsednika “s preimenovanjem lahko počastili za svoja dejanja”. Lastnik kluba Eli Tabib in manager Eli Ohana sta se odločila “imenu kluba dodati ime predsednika, ki je spisal zgodovino”, so še sporočili iz kluba.

Beitar Jeruzalem sodi med boljše izraelske nogometne kolektive, velja pa tudi za precej skrajno desno usmerjeno sredino in navijači so večkrat izstopali z rasističnim navijanjem, predvsem s protiarabskimi gesli.

Oblasti v Izraelu so že pred tem napovedale, da bodo po Donaldu Trumpu poimenovale tudi trg pred novim ameriškim veleposlaništvom, ki ga bodo v Jeruzalemu odprli v ponedeljek. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen