Iz programa SDS: Razbremenili bomo plače, delavcu bo v žepu ostalo več!

11

Obremenitev dela v Sloveniji na eni strani niža neto izplačilo zaposlenim, na drugi pa manjša konkurenčnost slovenskega gospodarstva. 

Iz programa SDS: “Leve vlade so znane po tem, da nesorazmerno višajo davke in prispevke. To se najbolj odrazi ravno na primeru obremenitev dela. Skupni strošek delodajalca je znesek, ki ga ta nameni delavcu za njegovo delo. V ta odnos se vmeša država s svojo zakonsko močjo in določi, koliko od tega zneska je potrebno plačati za davke (dohodnina) in prispevke (za zdravstvo in pokojnino).

V Sloveniji so ti davki in prispevki izjemno visoki, zato delavcu od zasluženega ostane malo. Kljub visoki gospodarski rasti vlada Mira Cerarja ni naredila praktično ničesar, da bi delavcu v žepu ostalo več denarja od zasluženega. Za povprečno neto plačo v znesku 1053,79 € mora delodajalec nameniti kar 1849,59 €, za minimalno neto plačo 595,52 € pa kar 978,48 €.”

Št. komentarjev: 11
 1. Pubec pravi

  Neverjetno, kakšna “Amerika” nas čaka po motebitni zmagi sds na volitvah.Besede, besede, besede poje Elda Viler.

  1. Gorazd pravi

   Ti ki si očitno kaviar socialist z veliko penzijo, se seveda lahko delaš norca. Ne pa tudi 300.000 delavcev, ki za pošteno delo dobijo mizerno plačilo.

  2. Klavdij pravi

   In kaj se bo zgodilo, če bo res tako? A boste vsi levičarji priznali zmoto in volili desnico???

 2. Jure butina pravi

  Jah mislim, da nau nč pomqgal, k treba šeminimalno plačo uzakonit potem, drgač bo sam delodajalca delavec mn stal anje

 3. bumko pravi

  dokler bodo sodeč po anketah, rdeči kleptomani lahko prišli do zmage,odnosno do ustavne večine so ljudje odanes z plačami in pokojninami čisto zadovoljni.!

 4. Pubec pravi

  Gorazd očitno imaš sppmin zlate ribice.Saj za časa sds vlade so pokojnine najbolj sklestili.Izraz kaviarsocialist pa umotvor tvojega firerja (janšizem) za katerega dvomim da sploh poznaš njegov pomen.

 5. bruh pravi

  ajd…..tako ali drugče bodo ostali še naprej na oblasti naši enoumni, čredniški, ideološko divje nestrpni, sistemsko mafijski, kučanovi smrdeči rdeči pra sci in svi nje, ki bodo še naprej legalno kradli eu denar, mafijsko sodno preganjali moteče drugače misleče, udbaško nastavljali svoje smrdeče rdeče kadre v državne službe in divje krulili proti zahodu, EUropi, zda, rkc, vendar istočasno hinavsko hlinili po njihovih dobrinah, denarju, svobodi itd. itd….ajd…naš levičar, slovenistanski kućanist ali partijsko uvoženi in urbaniziran jugić je vedno enoumni, hinavskim, nestrpni rdeči pra sec ali svi nja, vedno spomnite se tega….vedno……….ajd…to je to, vse ostalo je sprenevedanje…..še vsak pošteni delavec , kjerkoli po svetu, če bi imel možnost izbire bi TAKOJ prišel delat v kapitalistični zahod in NIKOLI med mafijske rdeče pra sce, socialiste, komuniste itd, itd…..ampak glavno je, da ti naši rdeči kućanovi pra sci v EUropi ne štejejo NIČ…ajd.,…

 6. Lado pravi

  Pubec ti si bedak. Poglej si malo kaj je SDS vse naredila v mandatu 2004-2008. Plače so bile solidne, pokojnine pa so se usklajevale s plačami in zrasle za 24%.

 7. čarli pravi

  SDS do 30% letos! Bravo klena slovenska stranka!

 8. Pubec pravi

  Lado, kaj je bilo pa dalje? Spet spomin zlate ribice? Penzije sklestila( ZUJF), drzavo pa zapufala.

 9. žan pravi

  V Sloveniji imamo res sramotno nizke plače, v Avstriji je minimalna plača 1.000 ojrov!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen