Iz programa SDS: Nova podjetja bodo prva tri leta opravičena plačila davkov

1

Podjetjem bomo dali spodbudo, da se bodo čim prej čim bolj razvila in ustvarila kvalitetna delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, pravijo pri SDS.

“Davčne počitnice so spodbuda tistim podjetnikom, ki začenjajo s poslovanjem, ki prvič stopajo na trg. Prva tri leta ne bodo plačali davka od dohodkov pravnih oseb ali bodo plačali močno znižano stopnjo davka od dohodkov pravnih oseb.

 

To bo spodbuda za začetek poslovanja. Ne bo pa možno, da bi tista podjetja, ki so že na trgu, prenesla poslovanje na neko novo podjetje in tako izkoriščala te spodbudne ukrepe.

Naši ukrepi so namenjeni temu, da ljudje v podjetništvu najdejo smisel, da so spodbujeni k temu, da ustanovijo podjetje, začnejo delati samostojno, proizvajati in seveda potem po letu, dveh, treh, začnejo tudi več zaposlovati, ustvarjati nova delovna mesta. Imamo željo in cilj, da se ustvarjajo čim bolj kvalitetna delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.

Dejstvo je, da nova investicija v prvih nekaj letih ni dobičkonosna, zato tudi finančni učinki niso obsežni. Predlagamo možnost, da se podjetnik odloči za davčne počitnice na dobiček za prva 3 leta. Davčne počitnice bi znašale prvo leto 100%, drugo leto 75% in tretje leto 50%, ob pogoju zaposlitve najmanj ene osebe.

Če se daje prednost tujcu, bo neko domače podjetje ustanovilo podjetje v sosednji državi in bo kar naenkrat postavilo tam tujega investitorja. Glede dostopne na podatke, imamo v Sloveniji zelo malo neposrednih tujih investicij v primerjavi z drugimi državami, kar pomeni, da ne gremo v smeri večjega razvoja in da ne sledimo tem trendom, ki danes v Evropi dejansko so, države ki smo jim bili včasih za vzor, nas danes dohitevajo in nas tudi prehitevajo. Domači investitorji pa morajo dobiti posebno pozornost in Slovenska demokratska stranka bo sprejela vse potrebne ukrepe v tej smeri.”

Število komentarjev: 1
  1. Pubec pravi

    Po treh letih pa firmo v stečaj in postopek ponovi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen