Golovkin v srednji kategoriji še vedno brez konkurence; Martirosyana nokavtiral že v 2. rundi

0

Svetovni boksarski prvak v srednji kategoriji Gennady “GGG” Golovkin (38-0-1, 34 KO) je svojo zadnjo zmago v StubHub Centru v kalifornijskem Carsonu dosegel na njegov že “klasičen” način, to je z nokavtom. Armensko-ameriški boksar Vanes Martirosyan (36-4-1, 21 KO) mu enostavno ni bil dorasel in je po seriji močnih udarcev obležal v ringu že v 2. rundi.

Golovkin je tako naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji ubranil že rekordnih 20-krat in se tako povsem izenačil z legendarnim boksarskim prvakom Bernardom Hopkinsom.

Po statistiki “CompuBox punch statistics” je Golovkin zadel 36 od 85 sproženih udarcev (43%), Martirosyan, ki je priznal, da je bil GGG najtrši boksar s katerim se je boril v svoji karieri, pa je zadel le 18 od 73 zadanih udarcev (25%).

Golovkin bi se danes sicer v povratnem dvoboju moral pomeriti z bivšim svetovnim prvakom v dveh težnostnih kategorijah Saulom “Canelom” Alvarezom (49-1-2, 34 KO), a je slednji na naključnem urinskem testu pred časom bil pozitiven na prepovedano substanco clenbuterol. Canelo je tako bil suspendiran za šest mesecev in bo ponovno lahko boksal v avgustu.

Golovkin bi se še vedno rad pomeril s Canelom: “Absolutno. Izzivam vsakogar, da pride in mi vzame moje pasove. Vseeno mi je, kdo je to. Dajmo sčistiti to kategorijo do konca.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen