Aleš Primc ravnal državotvorno: “Odstopamo od volitev v vseh volilnih enotah in prosimo svoje volivce, da volijo SDS!”

7

Vodstvo stranke Glas za otroke in družine je na korespondenčni seji sprejelo sklep, da odstopajo od volitev v vseh volilnih enotah in prosijo svoje volivce, da volijo SDS ali kakšno drugo pomladno stranko, ki lahko pride v državni zbor.

Tak sklep je najprej v soboto sprejel izvršilni odbor, v torek pa še svet stranke. Kot je v korespondenci zapisal predsednik stranke Aleš Primc, odločitev ni bila soglasna, ni pa tudi čisto tesna: »Moja odgovornost je, da vas in naših idej ne vodim v kolektivni samomor. Zmaga ali poraz sta najprej v glavi.«

Primc nadaljuje, da lahko iz te situacije naredijo zmago: »To ni umik, ampak delo na drugačen način, kot smo mislili, za zmago desnice na volitvah. To je naša dolžnost do volitev, po volitvah pa boj naprej v razmerah, ki jih bomo v teh 12 dneh sooblikovali. Slovenija nas rabi, mi pa rabimo zaveznike za izvajanje našega programa. Narediti moramo vse, da bomo imeli 4. 6. čim več zaveznikov, če že svojih poslancev ne moremo imeti. Če nam je do skrajnosti zmanjšana možnost, da bi imeli poslance, ne rabimo sami zmanjševati možnosti, da bi imeli zaveznike.«

Franc Kangler pa je za Spletni časopis pojasnil, da bodo o tem, ali bi njihove volivce pozvali, naj podprejo SDS in NSi, odločali v ponedeljek. Opozoril je, da je odločitev volilnih komisij v Novem mestu in Kranju, ki sta zavrnili liste, ki jih je oblikovala stranka Glas za otroke in družine, onemogočila kampanjo tudi njegovi stranki, ki s Primčevo nastopa v koaliciji.

V nadaljevanju objavljamo korespondenco, ki jo je svojim članom poslal Aleš Primc.

Dne 21. maj 2018 22:54 Svet Za otroke

Spoštovani članice in člani Sveta stranke Glas za otroke in družine!

Po sobotnem sestanku je več udeležencev pa tudi tistih, ki jih ni bilo na sestanku, izpostavilo nestrinjanje z odločitvijo na sestanku (tudi taki, ki so jo na sestanku podprli).

Zato je predsednik Aleš Primc, sklical korespondenčno sejo IO, na kateri smo odločali o naslednjem vprašanju:

Ali smo za to, da kot stranka oznanimo, da kljub temu, da bomo v šestih enotah na volilnih listih, da odstopamo iz volitev v vseh volilnih enotah in prosimo naše volilke in volilce, da volijo SDS ali katero drugo pomladno stranko, ki lahko pride v Državni zbor ter da s tem nadaljujemo kampanjo za zmago desnih strank na volitvah in s tem tudi za naš program, ki je najbližji programu teh strank?

Večina v IO se je odločila ZA.

Po našem mnenju so pričakovanja “našega dela” javnosti, da naredimo korak v tej smeri. Poleg tega gre tudi za to, da si pustimo odprta vrata za sodelovanje z zavezniki po volitvah. Potem, ko smo z izločitvijo iz dveh enot realno ostali brez možnosti vstopa v Državni zbor, moramo pomagati do čimboljšega rezultata programsko najbolj sorodnim strankam.  To je najboljša garancija, da se bo Slovenija razvijala v smeri, kot si tudi sami želimo. Poleg tega pa bomo pri teh strankah s tem ohranili odprta vrata za sodelovanje po volitvah, tako kot smo ga imeli že dvajset let. Tak sklep ne pomeni poraza in predaje, ampak zmago v teh okoliščinah, saj bi si z drugačno odločitvijo močno omejili možnost uresničevanja našega programa in sodelovanja z zavezniki v prihodnje. To bi bil poraz.

Spoštovani! Enako vprašanje, o katerem smo odločali na IO, dajem v glasovanje tudi na Svet in sicer:

Ali smo za to, da kot stranka oznanimo, da kljub temu, da bomo v šestih enotah na volilnih listih, da odstopamo iz volitev v vseh volilnih enotah in prosimo naše volilke in volilce, da volijo SDS ali katero drugo pomladno stranko, ki lahko pride v Državni zbor ter da s tem nadaljujemo kampanjo za zmago desnih strank na volitvah in s tem tudi za naš program, ki je najbližji programu teh strank?

Prosim, da glasujete samo ZA ali PROTI.

Glasovanje poteka do jutri, 22.5.2018 do 13.00.

Lepo pozdravljeni,

 dr. Janez Cerkovnik, predsednik Sveta

Dne 22. maj 2018 13:49 je Ales Primc

Spoštovani sodelavke in sodelavci!

Hvala lepa vsem, ki ste se odzvali. Odločitev ni soglasna, ni pa čisto tesna.

Oba glasova razumem kot glas za nas. Čutim tesnobo, ki jo občutimo vsi. Nekatere težke besede razumem v žaru trenutka. Z vsem spoštovanjem do vseh. 

Moja odgovornost je, da vas in naših idej ne vodim v kolektivni samomor. Zmaga ali poraz sta najprej v glavi. 

Iz te situacije naredimo sedaj skupaj zmago.

To ni umik, ampak delo, na drugačen način kot smo mislili, za zmago desnice na volitvah. To je naša dolžnost do volitev, po volitvah pa boj naprej v razmerah, ki jih bomo v teh 12 dneh sooblikovali. Slovenija nas rabi, mi pa rabimo zaveznike za izvajanje našega programa. Narediti moramo vse, da bomo imeli 4.6. čimveč zaveznikov, če že svojih poslancev ne moremo imeti. Če nam je do skrajnosti zmanjšana možnost, da bi imeli poslance, ne rabimo sami zmanjševati možnostim da bi imeli zaveznike. 4.6. junij bo en dva tri tukaj. Iz tiste perspektive bo vsem današnja odločitev izgledala drugače. 

Ponosno glavo pokonci! Gremo samo naprej!

Aleš

Št. komentarjev: 7
 1. Veronika pravi

  Menim, da je prav. Na diskvalifikacijo se je potrebno jasno odzvati. Hvala za pogum in vztrajnost!

 2. re gornjim pravi

  A je Primc “deloval državotvorno” zato, ker je volilce pozval naj volijo SDS?

 3. raft pravi

  Re Gornjim pravi Pred 1 min

  A je Primc “deloval državotvorno” zato, ker je volilce pozval naj volijo SDS
  ————————————
  Ja .

 4. Viktorh pravi

  Odlično, Aleš!

 5. čarli pravi

  Franca bo naredil isto, ker je pravi Slovenec in mu gre za Slovenijo!

 6. tina pravi

  Za otroke gre!
  Staršem novorojencev ne bo ponujal več po 3000 evrov za vsakega otroka.
  Ne razumem kaj je tu državotvorno.

 7. bruh pravi

  ojojo…prosil je volilce naj volijo drugače misleče in ne kućanovih mafijskih smrdečih rdečih svi nj……kako si upa….ajd..v slovenistanu je to skoraj prepovedano…….ajd…rdeče enoumnje, smrdeče čredništvo in mafijska levičarska pokornost je edina vrednota in

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen