Zlata jesen življenja

2

Piše: mag. Dejan Kaloh

»Korlov« šov se nadaljuje, a slovenski upokojenci več ne nasedajo nerealnim obljubam o tisočaku pokojnine.

Karl Erjavec je po makiavelistični doktrini odličen politik, v življenjski praksi pa pravi obup in to ravno za tiste, za katere se njegova stranka vsaj deklarativno najbolj zavzema. V začetku marca je Erjavec spet prekosil samega sebe, ko je dejal, da bo glavno vodilo Desusa v kampanji pred državnozborskimi volitvami »poprava krivic upokojencem, zlasti zaradi neusklajevanja pokojnin v času gospodarske krize«. In to reče politik, ki je bil v zadnjih petih vladah!

Spomnimo: v prvi vladi Janeza Janše med leti 2004 in 2008 so pokojnine realno zrasle za 24 odstotkov. Vse naslednje vlade so pokojnine zniževale, izrazito je to bilo vidno v času levih vlad. Upokojencem, ki so štirideset let ali več let garali in bi se vsekakor zaslužili dostojno pokojnino, je potrebno natočiti čistega vina: Karel Erjavec in Desus ter vse stranke levice upokojencem ves čas jemljejo in znižujejo standard, na drugi strani pa večajo denarne prejemke in druge bonitete svojim privilegirancem – bivšim partijcem in »kulturnikom«, ki kradejo imena in uničujejo slovenske simbole.

Nikakršnega dvoma ni, da bo naslednja desna vlada poskrbela za dostojne pokojnine. Tako je ravnala v preteklosti in tako bo ravnala v prihodnosti. Še več: SDS bo upokojencem z nizko pokojnino vsako leto zagotovila božičnico v višini 500 € in jih oprostila plačevanja RTV prispevka. Ob tem pri SDS za tiste, ki zaradi invalidnosti ali bolezni ne morejo delati štirideset let, predlagajo uvedbo državne pokojnine. Upokojenci, ki jim bosta zdravje in volja to dopuščala, pa bodo lahko še vedno delovno aktivni. »Fake« zagovorniki socialne države, kamor nedvomno spada tudi Erjavčev Desus, o vsem tem sploh nikoli niso razmišljali!

Prihodnost potrebuje izkušnje, tudi na področju dela, in še posebej v segmentu prebivalstva, ki so v jeseni življenja. Naj bo ta – z uresničenim programom SDS – za slovenske upokojence zlata!

Št. komentarjev: 2
 1. pubec pravi

  Kaloh, naj upokojenci verjamejo v socialno kapico, o kateri trobite, v predvolilnem obdobju SDS-ovce.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Seveda bo. On vse naredi kar obljubi.
  Osem tisoč starostnikov čaka na sprejem v domove.
  kobommrtevinbelpres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen