Zakon: tista stvar, ki moškim podaljšuje življenje, ženskam pa ga krajša

0

Znanstveniki iz univerze v Padovi so izvedli zanimivo raziskavo o zakonu. Ne boste verjeli in ne boste enako zadovoljni: zakonski stan moškim podaljšuje življenje, ženskam pa ga krajša.

Tako so vsaj pokazali podatki, ki so zgovorni sami zase: med poročenimi ženskami iste starosti, je smrtnost kar 23% večja kot pri tistih, ki še niso rekle dobesedno usodnega – da. Znanstveniki pojasnjujejo: ženske v zakonu nimajo skrbi samo o svojih zadevah, ampak dosti razmišljajo tudi o svojem možu; o njegovi službi, o njegovih problemih in podobno. To pa vsaj dvakratno obremenjuje njeno psihično in fizično zdravje. Da ne govorimo še o gospodinjskih opravilih, pa o otrocih, karieri, izgledu…
Na drugi strani pa je pri takšni skrbni ženi moškemu precej lažje živeti, saj se večina pusti “ujčkati” in se sploh ne zmeni za opravila kot so pospravljanje, pranje, likanje, priprava obrokov in tako naprej. V tistem času, ko žena po službi ves čas še kaj dela za dom, on počiva, gleda televizijo ali pa je s prijatelji že na kakšnem športu.
Če izsledki te raziskave držijo, naslednjič, ko boste videli, da vaša žena spet kaj pospravlja ali čisti, jo vsaj za hip ustavite, jo objemite in poljubite, ter ji recite: “Draga, hvaležen sem ti za vse to kar počenjaš za naju, za najino družino!”
Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen