V Mariboru spet ekstremno družinsko nasilje, ki je vodilo v smrt – tokrat poškodbam podlegla 38-letnica

0

V nasilnem dogodku, ki se je zgodil danes zjutraj v mariborskem blokovskem naselju na Pobrežju, je umrla 38-letna ženska. Še ena, nekoliko starejša ženska je bila ranjena. “Na kraju so policisti prijeli tudi 38-letno žensko, ki je osumljena kaznivega dejanja umora in poskusa umora,” je povedal predstavnik mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl.

Kolbl je potrdil, da je bila trojica v sorodstvenem razmerju. V kakšnem točno pa zaradi še vedno trajajoče preiskave ni povedal. Po neuradnih navedbah naj bi bile mati in hčeri.

Policisti so bili o dogodku obveščeni ob 6.45. “Na kraj so bili napoteni tudi reševalci. Ti so ugotovili, da 38-letni ženski ne morejo več pomagati, ker je na kraju umrla. S kraja so odpeljali 58 let staro žensko, ki je utrpela poškodbe in je trenutno v kliničnem centru na zdravljenju. Na kraju so policisti prijeli tudi 38-letno žensko, ki je osumljena kaznivega dejanja umora in poskusa umora,” je v izjavi za medije povedal pomočnik vodje kriminalističnega sektorja Policijske uprave Maribor Kolbl.

Trenutno preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru skupaj z državnim tožilcem in kriminalisti opravlja ogled kraja kaznivega dejanja. “Več podatkov, niti o motivu in načinu storitve, ne moremo nuditi, ker je zadeva še v fazi preiskave,” je povedal Kolbl.

Domnevna storilka kaznivega dejanja po zaenkrat znanih podatkih ni dobila poškodb.

Po naših neuradnih informacijah je ena sestra dvojčica drugo zabodla v srce, kar je bilo za slednjo usodno, mati pa je preživela, ker jo je hči zabodla v hrbet in ji ni poškodovala vitalnih organov. Sedaj se zdravi v UKC Maribor in ni v smrtni nevarnosti.

Znani mariborski publicist Dejan Kaloh je danes na svojem FB profilu v zvezi s to tragedijo zapisal: “Vse te mariborske družinske/partnerske tragedije (kjer so kot po pravilu prisotni tudi depresija, alkohol in brezup) v 99% izvirajo iz zelo slabega socialnega položaja, za katerega je v veliki meri kriva tudi naša državna ureditev, kjer je vse skoncentrirano v centru odločanja – torej v Ljubljani, v teh birokratskih škatlah, ki jim pravimo ministrstva.
Še enkrat jasno in glasno povem – ključ da se ta mariborska mizerija zmanjša je v DECENTRALIZACIJI, kjer bodo socialno in ekonomsko opustošena področja, kamor spada tudi ŠTAJERSKA, obravnava enako, in kjer bodo izhodišča in možnosti za lepši jutri za vse ista – od izobrazbe, služb, poštnega plačila, dostojnega življenja, do hitrega dostopa do zdravstvenih storitev.” (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen