“Snowbaby”: Britanka v snežnem metežu rodila kar v avtomobilu

0

Britanka, ki je bila v močnem sneženju v četrtek na poti v porodnišnico, je rodila kar v avtomobilu ob robu ceste. S soprogom sta deklico poimenovala Sienna, novorojenka, ki je ogrela srca Britancev, pa je na družbenih medijih dobila tudi oznako #A66snowbaby, po cesti A66, ob kateri je prišla na svet, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Vreme je bilo zelo slabo in nisem vedel, kaj naj storim. Ko se je porod začel, sem komajda imel čas poklicati nujno medicinsko pomoč,” je povedal dekličin oče Andrew Waring. Ker je bil navzoč že pri porodih starejših dveh otrok, je delal tako, kot se je spomnil poteka poroda. Odprl je sovoznikova vrata in pokleknil v sneg, da je pomagal soprogi Danielli.

Kmalu po rojstvu deklice so na prizorišče prihiteli reševalci ter mater in novorojenko prepeljali v bližnjo porodnišnico v Darlingtonu. Tam so jo dali v posebno posteljico z vzmetnico, napolnjeno s toplo vodo, da se je ogrela po rojstvu na polarnem mrazu. Po navedbah tamkajšnjega osebja je Sienna Louisa Dottie Waring tehtala 4,6 kilograma in je dobrega zdravja. Tudi njeni materi gre dobro, še navaja AFP.

Nekateri mediji so se pošalili, da bi morali biti deklici ime Elza iz priljubljene risanke Ledeno kraljestvo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen