Še ena stranka na obzorju: kirurg Danijel Bešič Loredan ustanavlja “anti-Milojka” stranko, ki gre na parlamentarne volitve

0

Gibanje Skupaj naprej “gre samostojno in neodvisno na parlamentarne volitve”, je sporočil vodja gibanja Danijel Bešič Loredan. Kot je ob tem povedal za STA, bo v dveh do treh tednih znana ekipa, gibanje pa bo zaradi načrtovane udeležbe na volitvah ustanovilo stranko, ki jo bo, kot je povedal, vodil Bešič Loredan.

Kljub temu da bodo ustanovili stranko, bodo po besedah Bešič Loredana še naprej delovali kot gibanje. “Zaključimo tranzicijo, začnimo z razvojem,” bo ključno geslo delovanja gibanja. Glavni namen delovanja gibanja pa je reforma zdravstvenega sistema, za kar želijo tudi prevzeti odgovornost, je še dejal Bešič Loredan, sicer zdravnik specialist ortopedske kirurgije.

Gibanje je v petek na ljubljanskem Trgu republike pripravilo shod z namenom, da zahteva odstop ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Na njem se je zbralo le okoli 20 ljudi, kar je predsednik gibanja komentiral z besedami, da je zaradi odstopa predsednika vlade Mira Cerarja zvodenela zahteva za njen odstop. Ob tem je izpostavil, da je gibanje v treh tednih pod spletno peticijo za odstop ministrice zbralo 10.500 podpisov, kar je ocenil kot “izjemen rezultat”.

Po sredinem odstopu predsednika slovenske vlade Mira Cerarja se parlamentarne volitve obetajo v drugi polovici maja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen