Največja križarka na svetu – Symphony of the Seas – bo na svojo premierno pot odplula 21. aprila 2018

0

Najnovejša ladja družbe Royal Caribbean International Symphony of the Seas bo na svojo prvo pot odšla 21. aprila 2018 iz Miamija. Trenutno je še v ladjedelnici v St. Nazaireu v Franciji. Pridružila se bo floti sestrskih “Oasis-class” ladij kot so: Harmony of the Seas, Oasis of the Seas in Allure of the Seas. Symphony of the Seas bo 25 ladja v floti RCI in hkrati največja križarka na svetu.

Symphony of the Seas je dolga kar 360 metrov in ima 18 nadstropij, kar je primerljivo s poševnim stolpom  v Pisi. Na ladji bo kar 2775 sob, kar je 28 več kot na Harmony of the Seas, kar pomeni, da bo lahko na ladji naenkrat kar 6.800 gostov. Za to armado gostov bo skrbela kar 2.175-članska posadka.

Na orjaški križarki, ki je kot malo mesto sestavljeno iz sedmih različnih četrti, bo tudi park in nakupovalna ulica imenovana Royal Promenade. Za adrenalinske navdušence bo na voljo 10 nadstropij velik tobogan Ultimate Abyss, ki je sestavljen iz treh vodnih toboganov, potem bo tukaj še vodni park Splashaway Bay za otroke in dve plezalni steni za plezalce. 

Gosti se bo hladili kar v 5 bazenih in obedovali v 20 restavracijah. Zabavali pa se bodo v ogromnem Aqua Theatru, ki je čisto na krmi te supervelike luksuzne ladje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen