Mike Tyson s svojo odrsko predstavo “Nesporna resnica” spomladi prihaja tudi v Evropo

0

Nekdanji ameriški boksarski zvezdnik Mike Tyson je prepričan, da so za njegove finančne težave krivi tudi ljudje, ki jim je slepo zaupal. “Splošna težava je, da športniki prekmalu zaupajo različnim menedžerjem in svetovalcem,” je v pogovoru za Playboy povedal 51-letni Tyson.

“Imel sem finančne svetovalce, ki so mi pokazali, kako denar zapravljam in pri tem privarčujem davke. Nisem pa imel takih, ki bi mi pokazali, kako se pametno nalaga denar,” je Tysona povzela agencija dpa. Pri tem je priznal tudi kanček lastne krivde, saj pravi, da športniki prekmalu slepo zaupajo ljudem okrog njih, čeprav je v življenju tako, da si mora vsak svoje zaupanje zaslužiti.

Kot pravi, mladi boksarji ne razmišljajo prav veliko o naložbah za življenje, ampak le “o boksarskih dvobojih, ki jih čakajo”. K temu dodaja: “Takrat nisem razumel, kako pomembno je, da se denar sam plemeniti.” Kot pravi, ga svetovalci, menedžerji in promotorji niso ustavili v razuzdanem življenju. “Vsi si želijo tvoj denar. Medtem ko boksar v ringu tekmecu nastavlja glavo, oni pridno služijo.”

Tyson spomladi prihaja v Evropo s svojim zabavnim programom “Nesporna resnica”. Kot pravi, je program naletel na dober odziv, sam zase pa ocenjuje, da je na odru prava žival in ga številni primerjajo celo z Eddiejem Murphyjem. “Nisem več zver, ki straši druge.”

S svojim “one-man” šovom, v katere na smešen način razlaga o svojem privatnem in profesionalnem življenju, je Tyson v ZDA odšel na turnejo leta 2013 in obiskal kar 36 ameriških mest. Šov, ki je čez lužo postal velika uspešnica, je režiral njegov prijatelj, sicer znan filmski režiser Spike Lee. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen