V Las Vegasu za valentinovo dovoljenje za poroko že na samem letališču

0

V Las Vegasu so ob valentinovem, prazniku zaljubljencev, vsem tistim, ki si želijo kar najhitreje skočiti v zakonski jarem, omogočili pridobivanje dovoljenj za hitro sklepanje porok že kar na letališču. Urad so vzpostavili takoj zraven tekočega traku za prevzem prtljage, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Urad so odprli že v soboto, dovoljenja za poroko pa bodo izdajali teden dni, do naslednje sobote. Dovoljenja, ki jih izdajajo v tem uradu, je potem mogoče uporabiti v katerikoli od poročnih kapelic v mestu. In vseskozi že beležijo “zmeren dotok parov”, poroča AFP.

“Sem zelo vznemirjena, ker so to dejansko storili, saj je zelo stresno, da moraš čez celotno letališče, nato v urad, se postaviti v vrsto in tako naprej,” je povedala Stefanie iz Dallasa, ki se bo poročila s svojim partnerjem Kisho. “Tako da je bilo to res neboleče in res zelo hitro,” je dodala.

Ameriška metropola igralništva je znana po tem, da se po celonočnem zabavanju v igralnicah, ekstravagantnih zabavah in močnem popivanju pari – večina sklenjenih še tisto noč – na hitro poročijo. Storitev je hitra in poceni ter običajno z veliko kiča.

Ta industrija sklepanja porok je tudi pomembna za lokalno gospodarstvo. Samo v tej panogi se letno obrneta dve milijardi dolarjev. Okrožje Clark v Las Vegasu letno izda okoli 80.000 dovoljenj za poroko, kar je daleč največ kot v kateremkoli drugem okrožju v ZDA, še navaja AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen