Trumpovi podporniki imajo zdaj že svoje strani za zmenke – in že dvigujejo prah

0

Zmenkarije so postale bolj politične kot kdaj koli prej. V študiji Tinderja iz leta 2016 je bilo ugotovljeno, da 71% tistih, ki partnerja iščejo po spletu, smatra politične razlike za zelo pomembne.

Zdaj pa sta se pojavili dve spletni strani za zmenke – Trump Dating in TrumpSingles – da bi prispevali k povečevanju omenjenih delitev.

Obe strani se označujeta kot strani, namenjeni izključno pristašem ameriškega predsednika Donalda Trumpa, vendar nista prvi takšni. V preteklosti so se že pojavljale politično osredotočene strani, ki so bile namenjene izključno demokratom ali izključno republikancem. Obstajala je celo stran za samske, ki se ji je reklo “feeling the Bern” (opazka uredništva: za pristaše Bernieja Sandersa).

Konglomerat IAC, ki ima v lasti Match.com in mnoge druge storitve za zmenke, je leta 2016 povzročil zmedo, ko je blokiral URL »TrumpPeopleMeet.com«, čeprav še ni uporabil domene za vzpostavitev spletne strani.

Toda jezik, ki ga uporablja ena od obeh strani, je pred kratkim sprožila polemike.

Wisconsin Gazette je poročal, da je Trump.Dating predhodno uporabljal slogan “deportirajte liberalce iz svojega ljubezenskega življenja”, čeprav so ga medtem že umaknili. Pravzaprav stran Trumpa ne omenja kaj preveč, z izjemo rabe imena v namene brandiranja.

To kaže na polarizacijo ameriške politike in opozarja na dejstvo, da “med iskanjem potencialnega partnerja na drugih spletnih straneh za zmenke ni nič nenavadnega, da vidite sporočila, kot so Brez podpornikov Trumpa ali Ponosen liberalec”.

Trump Dating je prav tako doživel kritike zaradi trka z LGBT skupnostjo. Ko pričnete izdelovati svoj profil, imate le dve možnosti, “heteroseksualni moški” in “heteroseksualna ženska”.

Toda navkljub omejenim menijem, so na strani domnevno dobrodošli tudi poročeni. Za status razmerja so ponujene možnosti kot so “imam pomembnega drugega” in “nesrečno poročen”.

Možnosti etnične pripadnosti se tudi zdijo nenavadne. Poleg tipičnih kategorij lahko izbirate tudi etnične tipe kot so “skandinavski”, “polinezijski”, “vzhodno evropski”, “zahodno evropski”, “mediteranski”, “eksimski”, kar označuje avtohtone prebivalce Aljaske, Kanade, Grenlandije, a je smatrano za netočno in žaljivo.

Kot na mnogih straneh za zmenke, Trump Dating želi dobiti občutek, kako ste videti. Sprašuje o barvi oči in las ter tipu telesa. V zadnjem oddelku so vam na voljo možnosti, kot so »čvrst in definiran«, »nekaj kilogramov preveč«, »velika in lepa« ter »velik in čeden«.

Ko nastavite svoj profil, lahko začnete natančneje določati svoje interese in osebne podatke. Zanimivo je, da vam spletna stran s tematiko MAGA ponuja tudi možnost, da označite sebe kot “liberalca” ali “zmernega liberalca”.

Sekcija za konjičke vključuje veliko standardnih kategorij, kot so “filmi/posnetki”, “okušanje vin”, “fitnes/telesna vadba”, “nočni klubi/pozno ponoči. Vključuje tudi kategorije kot so “vojak/vojakinja”, “podeželani”, “policisti/gasilci”, “samski starši”.

Ampak, če bi rad kolega podpornika Trumpa povabil na kavo, mu poslal sporočilo, je potrebno plačati in s tem nadgraditi profil. Premium članstvo stane 13,95 $ za šestmesečni načrt, 17,95 $ za trimesečni načrt ali 24,95 $ za enomesečni načrt. Lahko pa »pomežiknete« in s tem skušate priti do zastonjskih zmenkov. TrumpSingles, na drugi strani, obljublja, da bo “naredil zmenkarije spet velike”, čeprav na glavni strani ni možno dobiti preveč informacij o vsebini. Spletna stran se zelo dolgo nalaga. Ko vstopite, vas vpraša, če iščete “zabavo”, “karkoli”, “zmenek”, ali “nekoga, s katerim si delite vrednote”. Stran za zmenke se ponaša z velikim starostnim razponom – lahko izbirate med leti od 20 do 92. Tip svojega telesa morate definirati kot “vitek”, “povprečen”, “atletski”, “rahlo povešen”, ali “velik in srčkan”. Obe strani sta bili polni računov, ki so za fotografije profila uporabljali like iz risank ali fotografije iz spleta.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen