Svetla prihodnost Slovenije: to je Slovenija brez Patrie in Zvonov, brez novinarskih laži in z ozaveščenimi volivci!

10

Prihodnost Slovenije je v glavnem odvisna od tistih 50 % državljanov, ki na zadnjih volitvah niso volili. Tisti lahko zadeve spremenijo v pozitivno smer. Ali v negativno.

Avtor dr. Ivan Štuhec in avtor spremne besede Janez Janša sta 1. februarja 2018 pri svetem Jožefu nad Celjem spregovorila o knjigi Slovenija brez Patrie in Zvonov, o poteku slovenske tranzicije in aktualnih političnih dogodkih.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”] Kronika novodobnega montiranega sodnega procesa Patria. Več TUKAJ.[/su_box]

Knjiga Slovenija brez Patrie in Zvonov avtorja dr. Ivana Štuheca govori o ozadjih v zadevi Patria in poslovanja mariborske nadškofije. »Obe zgodbi sta bili skonstruirani za politične namene, ena za zrušitev opozicijskega voditelja in najmočnejše opozicijske stranke, druga pa za finančno zrušitev cerkve in njeno moralno diskreditacijo,« je uvodoma dejal Štuhec. Obe sta imeli velik učinek, mediji so ju pograbili kot suho zlato in predstavili kot neizpodbitno dejstvo. Snovalci obeh so bili zelo uspešni, obe sta bili v Slovenijo posredovani iz tujine, Patria iz Finske, Zvonovi pa iz Italije, kar po mnenju Štuheca ni slučajno.

Izhodišče vsega je čista laž, da je neka majhna škofija naredila izgubo bibličnih razsežnosti. Lansirali so znesek 800 milijonov evrov, kar je čista laž. »Alenka Bratušek je zdaj iz milijarde in pol luknje, ki so jo Zvonovi po njenem naredili v slovenskih bankah, prišla na pol milijarde. Počasi se bliža realni številki, za potrebe dosedanjih volitev je uporabljala milijardo, milijardo in pol, zdaj počasi prihaja do tiste kolikor toliko realne številke, ki je tam okrog 450 milijonov,« je pojasnil Štuhec.

Štuhec v laži vidi temelj stvari. Če bi bili vsi pošteni, bi od začetka vsi uporabljali realne številke, ne pa da so jih napihnili. »Tudi pri Patrii je izhodišče bila laž, kar je konstanta tistih, ki nam od druge svetovne vojne naprej nenehoma lažejo, ne samo o zgodovinskih dejstvih, ampak tudi o številkah,« še dodaja avtor.

Janez Janša, ki je prispeval spremno besedo, je spregovoril o zadevi Patria, ki je pustila globoke posledice. »Jaz pri nakupu teh oklepnikov nisem imel nikakršne vloge, ne posredne, ne neposredne,« je dejal, saj je bila odločitev, da se gre v nakup osemkolesnikov, sprejeta že pod prejšnjo vlado. Vlada Janeza Janše je zgolj izpeljala postopke, minister za obrambo je nato podpisal pogodbo. Vemo, da je bil on na sodišču oproščen, Janša pa obsojen. »Ne glede na to, kaj mislim o njem, tudi on tukaj ni imel nobene vloge. Postopek je bil izpeljan verjetno najbolj transparentno od vseh ostalih. So pa bili raznorazni poskusi, da se na to vpliva in da se tudi podkupuje, ampak to se je začelo daleč preden smo mi prevzeli vlado,« je še pojasnil Janša.

Zgodba o Patrii se je po Janševih besedah začela iz nečesa, kjer ni bilo nič, slovensko javnost pa so z njo pitali praktično 10 let. »Da ne govorim o tem, kakšne so bile posledice zame ali za mojo družino, posledice so bile za celo državo, ker je tok dogodkov, 4 volitve smo imeli v tem času, šel drugo pot,« pravi Janša, ki vrednost knjige vidi v zbranih člankih, ki so bili napisani v realnem času, ko so se stvari dogajale, ne šele po tistem, ko je Ustavno sodišče odločilo in ni bilo nikomur več potrebno tvegati, če se je opredelil za resnico.

»Če bi recimo 20 od kakšnih 1800 slovenskih novinarjev, ki dobivajo plačo za to, da bi poročali po resnici, delajo pa večinoma obratno, poročalo na enak način, bi bile posledice za državo vsaj pol manjše, stvari bi se prej razpletle,« je prepričan Janša, ki se strinja s Štuhecem, da je bil namen diskreditirati cerkev in največjo prodemokratično pomladno stranko, ob tem pa doda, da je bil še eden, ki ga nismo poznali, zdaj ga pa: »V času ko se je največ pisalo o tem, kako je cerkev kradla in malodane zbankrotirala slovenski bančni sistem, so v največji slovenski državi banki oprali milijardo evrov iranskega denarja, za teroriste, za njihovo obveščevalno mrežo in nabavo sredstev za množično uničevanje. Denar so nakazali na 33 tisoč računov po svetu, kar niso mogli narediti preko kake ruske ali indonezijske banke, ker so rabili banko, ki je del evrosistema, našli so jo v Sloveniji. To se je dogajalo ob vednosti celotnega državnega vrha.«

Vendar iz dominantnih medijev o tem ni bilo slišati ene same besede, ob tem, da je za to vedelo in sodelovalo nekaj sto ljudi, pa ni bilo ene same črke o tem napisane. »Obstaja na tisoče dokumentov o tem. Ko je bila zadeva odkrita na Logarjevi komisiji, se o tem ni poročalo. Če ne bi bilo Nove24TV, Demokracije in nekaj spletnih medijev, še danes slovenska javnost o tem ne bi nič vedela,« poudarja Janša. Zadevo je obravnaval celo Evropski parlament, zato se je v kratkih vesteh tudi ta tema naposled le pojavila tudi na osrednjih televizijah. »Nič se ni zgodilo, nihče ni ovaden, obtožen, kaj šele obsojen,« še pripomni Janša in navede nekaj primerov preiskovanja tega primera pranja denarja v Nemčiji, ZDA in Izraelu, medtem ko se v Sloveniji ne dogaja nič. Stvar se ne bo končala na Karavankah, zato je na levici velika nervoza in iskanje načina, kako po letošnjih volitvah ohraniti oblast in še naprej prikrivati te rabote. »Vse je dokazano, ve se kdaj, ve se kam, ve se kdo in tudi ve se zakaj, nič ni treba ugibati,« pravi Janša, ki je tudi član KNOVS.

Janša glavni problem za stanje prepoznava v tem, da se slovensko ljudstvo stalno pita z lažmi in propagando, zato potem tudi ljudje, ki zdravo razmišljajo, začnejo dvomiti. »Tisti, ki ne poišče še dodatnih informacij na podlagi dejstev, na koncu misli, saj so vsi isti, saj se ne bo nič spremenilo in potem dobimo rezultat, ki je končni cilj tega početja, to je da polovica ljudi sploh ne gre volit in to v glavnem tisti, ki so najbolj nezadovoljni s stanjem,« pravi in dodaja, da je vsak glas resnice, ki pride do naših ušeh, v časih, ko se stvari dogajajo, zato toliko bolj dragocen.

Štuhec je v nadaljevanju spregovoril o člankih novinarja Jagra, ki je v Večeru v več nadaljevanjih objavil analize, da je glavni krivec za stečaj Zvonov Nova Ljubljanska banka. Sanacijski program za mariborsko nadškofijo in banke je izvedla skupina Rotschild, ki je ugotovila, da bi bili Zvonovi na osnovi svojega portfelja sposobni to pokriti, vendar bi se s tem morale strinjati banke, ki pa so bile proti temu sanacijskemu programu. »Slovenske državne banke so hotele, da pridejo Zvonovi in s tem Katoliška cerkev v slabo banko, zato da bodo lahko o tem govorili pred vsakimi volitvami,« je poudaril.

»Da smo si na jasnem, jaz s tem nočem braniti in zagovarjati napačnih odločitev tistih, ki so odločali o mariborski ekonomiji. Zato ker če kaj, bi morali ti gospodje vedeti, čigava je NLB, kdo z NLB upravlja in da bodo ob prvi priložnosti udbovci naredili vse, da bodo cerkev potegnili noter in jo pokopali. Vemo, da je bil poskus v reševanje Zvonov potegniti še ljubljansko nadškofijo,« je dejal Štuhec, vse z namenom, da se pred vsakimi volitvami manipulira z bogato cerkvijo.

Štuhec je odprl vprašanje, ki so mu ga postavljali ves čas. Zakaj je v primeru Patria na strani Janše? »Tu ni šlo za gospoda Janšo ali njegovo stranko, tu je šlo za pravno državo. Šlo je za to, ali bomo uspeli na tem primeru ubraniti pravno državo ali jo bomo dokončno pokopali,« je odgovoril. Primer Patrie je bil eklatanten primer, kako je praktično vse do Ustavnega sodišča celotna slovenska pravna piramida funkcionirala po starem komunističnem totalitarnem sistemu.

Izpolnitev osamosvojitvenih sanj je v drugi republiki, pravi Janša, a trenutno smo v situaciji, ko moramo ubraniti prvo, ki je nastala ob osamosvojitvi s sprejetjem nove ustave, ker je ogrožena na vseh točkah. Za primerjavo je povzel tudi besede Solženicina o Rusiji, ki je formalno demokratična država: ta čas ni več niti tisto staro, ni pa niti tisto novo, je nek hibrid, kjer se vse meša in je veliko vprašanje, kam se bo razvoj obrnil. »Vidimo, kam se je v Rusiji razvoj obrnil, težko bi govorili, da je Rusija danes demokratična država, kjer enkrat zmaga opozicija, postane vlada in obratno, v glavnem so isti na oblasti, čeprav formalno imajo volitve, a da opozicija ne zmaga, kaj naredijo? Šefu opozicije prepovejo kandidirati ali pa ga zaprejo. V Rusiji. Tudi v Sloveniji ni veliko drugače,« je dejal Janša. »Samo to, da smo vpeti v evroatlantske tokove, preprečuje, da bi v Sloveniji tudi navzven tako izgledalo, kot izgleda v Rusiji. Ali pa bi bilo še slabše.«

Po drugi strani, pa je to včasih tudi krinka. Da se pri nas lahko dogaja, to kar se dogaja, se zato, ker zunaj nihče ne verjame, da se to lahko dogaja v državi, ki je članica EU, zelo težko je ljudem zunaj to razložiti. »Ena od stvari, ki je pomagala, da se razloži situacija v Sloveniji, zelo banalna zadeva, amaterski videoposnetek, ki je zaokrožil po spletu in ima nekaj sto tisoč ogledov, pa še danes vsakega tujca, ki ga pogleda, nekako prepriča, da Slovenija pa v bistvu ni tisto, kar se kaže na površini,« je dejal Janša. Gre za posnetek proslave v Stožicah leta 2013, kjer je celoten takratni politični vrh ob simbolih komunistične države prepeval partizanske pesmi.

»V času, ko je bila Patria na vrhuncu, je Evropska ljudska stranka poslala v Slovenijo misijo, da ugotovi, če se v Sloveniji res dogaja to, kar smo mi govorili, da se dogaja,« je spomnil Janša. Delegacijo je vodil nekdanji predsednik poljske vlade Jerzy Buzek, ki ima lastne izkušnje s komunističnim režimom. Ko si je ogledal nekatere stvari, govoril z ljudmi, je rekel, da si nikoli ni mislil, da je to možno. To poročilo je v delu evropskih odločevalcev spremenilo pogled na Slovenijo. »Zaradi tega potem Alenka Bratušek ni bila izvoljena za evropsko komisarko, zaradi tega Nina Betetto ni postala članica Evropskega sodišča, zaradi tega Goran Klemenčič ni postal komisar za človekove pravice, pa še marsikaj drugega je bilo drugače, do takrat pa nihče ni verjel,« je še pojasnil Janša.

Janša ne misli, da za Slovence ni rešitve. Mislim, da je čudež, da ob takšni skoraj totalni obvladanosti propagande situacija ni še slabša. Omenil je neko anketo, po kateri 55 % Slovencev misli, da je bil Tito pozitivna zgodovinska osebnost in namero po obnovi njegovega spomenika v Velenju. »Rešitev je zgolj v krepitvi resnice. Dokler bo večina ljudi v Sloveniji pitana z lažjo in dokler večina tega ne bo mogla preveriti še na drugi strani, toliko časa se stvari bistveno, v globini ne bodo spremenile, tudi če se spremeni oblast,« je poudaril. Krepitev novih medijev, zavezanih resnici, bo spremenila razmerje sil.

V državah višegrajske skupine vidimo, da se to da, tam so ravno tako živeli v komunizmu, morda še v trših razmerah, pa je tam danes drugače. »Pojdite danes v Bratislavo ali Prago ali Varšavo ali pa v Budimpešto, pa naredite tako prireditev, kot je bila nazadnje v Dražgošah. V norišnico vas bodo dali,« je bil odločen Janez Janša. Tam je bila tranzicija izvedena pravočasno in v bistveno večji meri, pri nas gredo pa stvari v zadnjih letih v obratno smer. Tak primer je govornica v Dražgošah, ki je rekla, kakšna sprava, nobena sprava ni potrebna, mi smo zmagovalci in vse se, kdo piše zgodovino. Nobenega strahu ni več, da bi moral kdo odgovarjati za kakšne zločine, zdaj je vse v njihovih rokah, nadaljujejo tam, kjer so prekinili pred tridesetimi leti. Predsednica največjega sindikata v državi pa je na protestih javnega sektorja rjovela, da so včeraj prosili, danes zahtevajo, jutri pa bodo vzeli.

»Ta ekstrem govori o tem, da so pred nami časi, ko se bo ta ekstrem spopadel z neko normalnostjo, to bo počilo skupaj, ta dva svetova ne gresta skupaj,« pravi Janša, ki napoveduje, da se bo to rešilo po neki normalni poti na volitvah ali pa bo Slovenija zapadla v kaos, ker to ni normalna smer. Prihodnost je odvisna samo od nas, nihče od zunaj nas v tem stanju, ko je prihodnost EU negotova, ne bo prišel reševat: »V glavnem je to odvisno od tistih 50 %, ki na zadnjih volitvah niso volili. Tisti lahko zadeve spremenijo v pozitivno smer. Ali v negativno.«

Št. komentarjev: 10
 1. Renato pravi

  Samo upamo lahko, da bo res tako! Brez levičarskih diskreditacij in z zmago pomladnih strank na letošnjih volitvah!

 2. Brane pravi

  Odlična knjiga g. Štuheca, kakor tudi obe knjigi o Patrii g. Kaloha. Je še nekaj piscev v naši državi, ki si upajo pisati o levičarskih zarotah…

 3. zvone pravi

  Lepo bo živeti v Sloveniji 2.0, resetirani od vseh murgelčanov in udbovcev. Držim pesti, da Janši in novi pomladni koaliciji uspe zmagati na volitvah 2018!

 4. Re gornjim pravi

  Komaj čakam med in mleko, ki ga obljubljajo, v primeru zmage na volitvah.

 5. bruh pravi

  naši smrdeči, zločinski komunisti so zaklali in zapodili preveč domorodnih drugače mislečih in vrzel zapolnili z uvažanjem v urbane predele rdečih mafijsko/ideološko/volilno blazno disciplinirah smrdečih jugopra scev in jugosvi nj…..ajd…volitve v kućanistanu so le navaden popis prebivalstva in demografske študije pravijo, da je je čredniških, mafijsko pokornih, enoumno vzgojenih, rdečih pra sev in svi nj pač več….in ti, vsi ti, bodo vedno volili le za take ali drugačne kućanove rdeče pra sce in svi nje…..ajd kučanistan…..

 6. bruh pravi

  naš rdeči pra sec ali svi nja je vedno grozno NESTRPNA, grozno enoumno vzgojena, grozno čredniška, zelo mafijsko/ideološko/volilno disciplinirana, sovražna smrdeća žival….to je to….vse ostalo je sprenevedanje….oni demokracije, pravne pluralne države ne bodo NIKOLI razumeli toliko manj sprejeli….oni so del tipičnega “beloruskega sovjetskega” rdečega gn oja…….oni so le najbolj zahodni del tega smrdečega nostalgično komunajzerskega gn oja, oni zverinsko sovažijo zahod, zda, Europo in vatikan ….ampak vedo, da le od tam lahko legalno črpajo $ ali € za vsakdanji burek…..od rdečega sovraštva in nestrpnosti se pač ne da živeti….ajd……ampak

 7. bruh pravi

  ampak glavno je le to, da zločinske, mafijske juge ni več, imajo seveda sedaj le našo kućanovo državno rdečo mafijo (ki nima zločinske moči kot jo je imela partijska rdeča jugomafija) , ampak , ker smo v EU lahko o njej pišemo in smo zaščiteni pred največjimi hudedelstvi, ki bi jih oni radi naredili….imajo osnovne človekove pra vice, lahko imamo EU prednosti in denar…….težava je le zaposlovanje državnega kadra, posebno visokoh državnih kadrov, ker je to vse v domeni legalizirane kučanove rdeče mafije……ampak o tej lahko pišemo le mi, rdeče ku rbe iz bande 571 ne smejo….ajd…ko boste razumeli in spoznali, da so najvišji kučanovi državni kadri le tipični jugobalkanski/sovjerski nestrpni sovražni enoumni rdeči mafijski pra sci ali svi nje boste naredili velik kulturni in civilizacijski korak naprej….ajd…. EU jih je že začel spoznavati, kasno ampak jih začenja………..ampak so jim dovolil vstop, ker smo bili MI zraven…. …sedaj bodo pomislili 10 krat preden bodo dovolili drugim njihovim smrdečim mafijskim jugopra scem in jugosvi njam….ajd….

 8. bruh pravi

  jugić je pač VEDNO enoumno rdeća, divje nestrpna, mafijsko/volilno/ideološko pokorna smrdeća živalica…….živeli slo, hr, srb……ajd….

 9. maja pravi

  Poslušaj in odpuščaj!

 10. haapy yack pravi

  hoj
  Tisti, ki čakate na med ga boste dobili kontanimiranga iz Ukrajine.
  čebelicamajapres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen