Še o Simoni Semenič in drugih semenih, ki imajo namen vzkliti v koalicijo žaljenja slovenstva

4

Piše: mag. Aleš Ernecl, urednik

Desni mediji so se že na veliko razpisali o Simoni Semenič, bojda sestrični Lare Jankovič, ki se je slikala z razrezano slovensko zastavo, skozi katero je pokukal njen nosečniški trebušček. Za sliko se je kasneje izkazalo, da je stara deset let, a je postala aktualna v luči njene nominacije za Prešernovo nagrado. Ta kolumna je moje mnenje o tem.

Komentar1: Veliko huje kot to, da Simona s to sliko žali ljudi, ki se identificirajo s simboli slovenskega naroda, je po moje to, da 1. ta slika prima facie nima nobenega drugega smisla kot to, da šokira, s šokom doseže učinek večje prepoznavnosti, z večjo prepoznavnostjo upravičenost do subvencioniranja države, katere narod, na katerem je utemeljena in njegove simbole, s to sliko žali, 2. Da določeni ljudje, zadolženi za podeljevanje nagrad kot je Prešernova, ki naj bi bila tudi nagrada za prispevek k državotvorni kulturi, državotvorno kulturo pa je težko ločiti od naroda, na katerem je država nastala, razmišljajo o tem, da bi ji omenjeno nagrado podelili.

Komentar2: Osebno sem prepričan, da so zakoni sovražnega govora orodje za utišanje ideoloških in političnih nasprotnikov, pa sem prepričan, da tudi država sama nima nikakršne pravice do tega, da ne bi bila užaljena, ki bi bila dovolj pomembna, da bi omejevali svobodo izražanja, svobodo govora. Vendar. V Sloveniji takšni zakoni obstajajo, pisali so jih levičarji z nameni, ki jih opisujem v prvem stavku drugega komentarja, pa ne vidim razloga, zakaj ne bi teh zakonov uporabili proti njim samim. Razen, da moramo biti boljši od njih. Hm. Nemalokrat se (žal) zdi, da so »kontraudbaške« metode tudi edini način, na katerega se lahko z levico borite.

Komentar3: Domoljubna desnica mora spoštovati kulturo, ker brez kulture ni naroda, pa je smiselno, da kot eno smiselnih vlog države vidi tudi njeno subvencioniranje kulture. Ni protislovno, da domoljubna desnica to vlogo države zavrača, vsekakor pa je protislovno, da zavrača kakršenkoli pomen kulture. Kaj še ni protislovno? Da domoljubna desnica zavrača subvencioniranje kulture, katere takšna ali drugačna vrednost ne pretehta njene nedržavotvornosti ali celo protidržavotvornosti.

Komentar4: Semeničeva, pred kratkim Magnifico, že dolga leta Makarovičeva in podobni, imajo vso pravico, da žalijo slovenstvo, da žalijo katolicizem, kar sta njihovi glavni tarči, na podlagi katere si omenjeni »zlodeji« drug drugemu delijo »kul točke«. A ob tem nimajo NOBENE, NOBENE pravice, da bi jih država ščitila pred morebitnim in po mojem mnenju zasluženim javnim pogromom tistih, ki jih njihove »umetniške akrobacije« zadevajo, dokler pogrom ne preraste iz verbalne v fizično naravo.

Št. komentarjev: 4
 1. bruh pravi

  gospod Ernecl, jaz sem za recipročnost….ajd…pravila morajo biti enaka ZA VSE…..ajd…..rdečemu NESTRPNEMU pra scu ali svi nji je treba povedati resnico v obraz….ajd…

 2. bruh pravi

  kajti težko je določiti kdo je bolj nestrpen, totalitaren, zločinsko naravnan, mafijsko organiziran……nacional-socialisti, komunisti ali fašisti……vsi so isti…..ajd….za vse bi morali biti ISTI…v kućanistanu pa ni tako….ajd….

 3. bruh pravi

  v kučanistanu če častiš komunistične partizanske klavce otrok in žena dobiš POSEBEN status…..ajd….

 4. re gornjim pravi

  Zanimivo, teh komentarjev se pa cenzura ne loti? Zakaj le?Ajd

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen