Dame, pozor: prihajajo moški seksualni roboti – v vseh barvah in velikostih

0

Matt McMullen, izvršni direktor podjetja Realbotix iz San Diega in pionir seksualne robotike je lani svetu predstavil “Harmony”, ženskega robota za seks z aplikacijo za prilagajanje umetne inteligence.  Aplikacija omogoča, da sinhronizira glavo robota in ustvarja realno androidno prijateljico, ki lahko govori, se uči in zadovoljuje seksualne potrebe uporabnika. V tem trenutku lahko žensko verzijo naročite za približno 15.000 $, vendar McMullen napoveduje, da bodo letos v prodajo dali tudi moško različico, ki pa je še brez imena.

“Delamo različico za moške. Na koncu bomo imeli tako moško kot žensko platformo v prodaji,” je dejal McMullen za britanski Daily Star.

Že prej je odkril, kakšne možnosti bo ta robot ponujal. Prvič, moč. Vklopite ga in dela tako dolgo, kot želite. Drugo – poslušanje ukazov; na ukaze kot so “hitreje”, “počasneje” ali “nadaljuj tako”, se bo takoj prilagodil željam uporabnice. “On ima moč, in bo deloval tako, kot želite. Prišel bo v vseh barvah in velikostih. Nebo je meja,” je dejal Matt, ki je prepričan, da bo povpraševanje veliko. “Vidite, kako priljubljeni so vibratorji? Vse te ženske bodo še bolj zadovoljne z robotom, saj jih lahko objame in stisne.”

Ko je prispela Harmony, so se feministke pritoževale in si prizadevale za prepoved. Se bodo pritožile tudi zaradi moških spolnih robotov? Vice je že pisal o resnosti takšnih stvari, strokovnjaki pa opozarjajo, da bi realistični spolni roboti, ki lahko verodostojno nadomestijo spolnega partnerja ali partnerko, pomenili “konec civilizacije, kakršno poznamo”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen