90-letni Benedikt XVI. se v vatikanskem samostanu pripravlja na smrt

0

Zaslužni papež Benedikt XVI. je v danes objavljenem pismu v italijanskem časniku Corriere della Sera dal vedeti, da se pripravlja na smrt. Benedikt XVI. bo sicer aprila dopolnil 91 let.

“Ganilo me je, da toliko bralcev vašega časnika zanima, kako preživljam zadnje obdobje svojega življenja,” je zapisal nekdanji papež, kot pismo povzemajo tuje tiskovne agencije. “Edino, kar lahko rečem glede tega, je, da mi fizične moči pešajo in da sem na notranjem romanju domov (h Gospodu),” je pojasnil.

“Zame je izjemna milost, da sem v tem zadnjem obdobju, ki je včasih naporno, obkrožen s toliko ljubezni in dobrote, kot si jih ne bi mogel nikdar zamisliti,” je še zapisal.

Od upokojitve leta 2013 v Nemčiji rojeni papež živi v manjšem samostanu v Vatikanu skupaj s štirimi nunami in osebnim tajnikom Georgom Gänsweinom. Benedikt vsak dan obhaja mašo, veliko moli, sprejema tudi manjše število obiskovalcev ter odgovarja na številna pisma.

Eden od vidnejših članov vatikanske duhovščine je lani dejal, da zaslužni papež ne more več uporabljati rok, tako da nič več ne igra klavirja. Poleg tega zelo slabo vidi, vendar pa je še zelo bister in ima zelo dober spomin, je povedal duhovnik. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen