Zadnja anketa POP TV že določila Kučanovega favorita: Lista Marjana Šarca med strankami prva!? SDS druga, potem pa sledijo rdeče stranke (SD, SMC in Levica).

9

Vlado Mira Cerarja podpira 33,5 odstotka vprašanih, ne podpira pa je 52,8 odstotka, neopredeljenih je 13,7 odstotka vprašanih, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV izvedla agencija Mediana Pulse. Če bi danes potekale državnozborske volitve, bi med strankami Lista Marjana Šarca (12,3 odstotka) s prvega mesta izrinila SDS (8,7 odstotka).

Anketa tudi kaže, da bi se med strankami na tretje mesto uvrstila SD z 8,3 odstotka podpore. Sledita ji SMC s šestodstotno in Levica s 5,4-odstotno podporo. Stranko DeSUS bi medtem volilo 4,6 odstotka vprašanih, NSi pa 3,7 odstotka vprašanih. Vsak peti ne ve, katero stranko bi izbral (20,3 odstotka), 8,7 odstotka vprašanih se volitev ne bi udeležilo, 12,7 odstotka pa ne bi volilo nobene od naštetih strank.

Delo parlamenta v zadnjem mesecu po izsledkih raziskave, objavljene na spletni strani 24ur.com, kot uspešno ocenjuje 18 odstotkov, kot neuspešno pa 62 odstotkov vprašanih. Neopredeljena je ostala petina anketiranih.

Na lestvici priljubljenosti politikov se je na prvo mesto ponovno uvrstil predsednik republike Borut Pahor, sledita mu kamniški župan Marjan Šarec in predsednik DZ Milan Brglez. Na četrto, peto in šesto mesto so se uvrstili evropska komisarka Violeta Bulc, evropska poslanka Tanja Fajon ter predsednik SD in kmetijski minister Dejan Židan.

Sedmo mesto je zasedel vodja poslanske skupine Levica Luka Mesec, kateremu sledijo predsednica NSi Ljudmila Novak, predsednik DeSUS in zunanji minister Karl Erjavec in evropska poslanka Romana Tomc (EPP/SDS). Premier Cerar bi se po mnenju anketiranih uvrstil na 13. mesto, prvak SDS Janez Janša pa se je znašel na repu lestvice priljubljenosti, in sicer na 20. mestu.

Anketo je opravila Mediana Pulse na vzorcu 700 državljanov. (sta)

Št. komentarjev: 9
 1. Danilo pravi

  Nikjer na svetu ni prva stranka, kjer volivci ne poznajo nikogar drugega kot njenega liderja. Glede tega smo res svetovni prvaki v neumnosti in demokratični nerazgledanosti.

 2. Grega pravi

  Beda od bede tale slovenska pamet, če izsledki ankete seveda držijo…

 3. urh pravi

  Šarec je idiot, a če premaga SDS, potem naj se tudi Janša sam vpraša, če je že zrel za politično upokojitev…

 4. ingo pravi

  Šarec bo ista varianta kot Cerar 2014, vprašanje je le, koliko norih ovc bo uspel prepričati, da je on nov obraz!

 5. bruh pravi

  urbanega (in ne) slovenceljna je pač komunizem moćno umsko pohabil……slovenceljna z lahkoto prepričaš, da je makaropićka kao ugledna pisateljica, vojinopra sec kao neodvisni novinar, da je rdeče enoumnje edina možna politična opcija, da je legalizirana kraja EU denarja najbolj pošteno in ljudsko dejanje, da je komunistični zločinec kućanko spoštovani politik in ne tipičen vzhodno-evropski nedotakljivi mafijač, da je politično ubbaško sodstvo najbolj uspešno in da je demokracija le to, da obkrožiš to kar ti banda 571 ukaže dan ali dva pred volitvami……ajd…..ampak oni, rdeči kućanovi pra sci in svi nje, so najbolj disciplinirani volivci/ovčiče in zato uspevajo in vladajo državi….ajd…. ko bo volilna udeležba drugače mislečih na istem ali celo višjem %, se bodo stvari spemenile..(LJ bo še enkrat več imela višjo udeležbo..o tem ne gre dvomiti..)….vsaj 80% na državni ravni je potrebno……..čeprav dvomim, da bo do tega prišlo…..ajd….do takrat je vse OK, smo v EU, osnovne evropske pravice so zagotavljene (razen našim vodilnim….) itd. itd….le zaposlovanje na davkoplačevalski denar bo še naprej v pristojnosti le naših mafijsko/ideološko/volilno discipliniranih rdečih pra sev in svi nj….ajd…tako, je in nič drugače….ajd…

 6. maja pravi

  Moja izbira pa sta NSi in SDS, odvisno od tega, koliko bosta v prihodnjih mesecih uspeli pospraviti razmetane in zaprašene “štelaže” in pomiti posodo v kateri so se cvrli bikovi prašniki.

 7. raft pravi

  Daj Politikis, ne manipuliraj s komentarji. Pusti nas, da napišemo kar mislimo, ali pa odpravi to možnoast

 8. re gornjemu pravi

  A še nisi ugotovil, da lahko na politem kisu,napiše karkoli samo bruh, vsi ostali nismo te sreče. On namreč “izraža svoje mnenje”, ostali pa ga vsiljujemo.

 9. re gornjemu pravi

  A še nisi ugotovil, da lahko na politem kisu,napiše karkoli samo bruh, vsi ostali nismo te sreče. On namreč “izraža svoje mnenje”, ostali pa ga vsiljujemo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen