Nova vinska kraljica Slovenije je Haložanka Katarina Pungračič

0

V Radencih so v petek okronali 22. vinsko kraljico Slovenije, to je postala Katarina Pungračič iz Zavrča v Halozah. V letu 2018 bo slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino predstavljala na dogodkih doma in v svetu, so sporočili iz Pomurskega sejma, ki izbor organizira.

Novo vinsko kraljico sta okronala predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.

Katarina Pungračič, ki je kot vinska kraljica nasledila Majo Žibert iz Šentruperta, prihaja iz družinske kmetije, na kateri se ukvarjajo z vinogradništvom, vinarstvom in turizmom ter je študentka programa agrikultura in okolje na fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru.

Pugračičeva, rojena leta 1996, je opravila tečaj za sommelierja ljubitelja, to znanje pa bo, kot pravi, v prihodnosti še nadgradila. Aktivno sodeluje v društvu vinogradnikov in sadjarjev Haloze. Od malih nog združuje delo v vinogradu in na turistični kmetiji, na kateri domačim in tujim gostom predstavlja in ponuja bogastvo slovenskih vin in kulinarike, so navedli organizatorji. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen