Komentar: Dvoličnost vladajočih in zidaki k normalnosti

2

V poslanski skupini SDS so se za vložitev obtožbe odločili, ker naj bi predsednika vlade v primeru Šami zlorabil svoj položaj, saj je neposredno posegel v deportacijo ilegalnega migranta in jo preprečil. Predlog je opozoril na dvoličnost vladajoče politike, ki jo bolj zanimajo interesi tujcev kot domačih ljudi, v Demokraciji piše Metod Berlec.

Miro Cerar se tudi na veliko spreneveda ob napovedanem dvigu plače predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga Lidie Glavina na skoraj 15.500 evrov. Prvi nadzornik SDH Damjan Belič je za STA povedal, da je bil dvig plač sprejet na podlagi primerjave s plačami v drugih finančnih ustanovah. Požareport pa je zapisal, da je bilo to dogovorjeno s Cerarjem, s katerim se Belič redno srečuje. Glavina ter njena namestnica sta se nato “iz osebnih razlogov” odpovedali novemu aneksu.

Varnost je poleg blaginje ena najbolj zaželenih dobrin v Sloveniji, Evropski uniji in svetu. Vsega tega ni brez dobro delujočega parlamentarnega demokratičnega sistema, dobrega delovanja pravne države, svobodnega tržnega gospodarstva. Tega ni brez dobro delujočih medijev.

Kot še piše Berlec, si je kot glavni in odgovorni urednik Demokracije 16 let prizadeval, da bi bil slovenski medijski prostor čim bolj pluralen, da bi se slišal glas tistih, ki so bili zamolčani, da bi se slišal glas tistih, ki so bili dolga desetletja ponižani in razžaljeni, ter da so bile razkrite številne stranpoti tranzicije. (sta)

Št. komentarjev: 2
  1. denis pravi

    Tale ima res glavo k en cegu 🙂

  2. garizon pravi

    Cmerarja nagnati v začetku poletja na odpad zgodovine!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen