Ko se ostareli homoseksualci poljubljajo v stari kuhinji

2

Piše: mag. Aleš Ernecl, filozof

Na stavbi študentskega doma na Studencih in na stavbi poleg znane kavarne na Taboru v Mariboru lahko vidite plakat, na katerem sta upodobljena dva relativno ostarela homoseksualca, ki se poljubljata, njuno poljubljanje pa spremljata vprašanje »Je tudi vas kaj zmotilo?« in kot bi duhoviti odgovor »Nujno potrebujeta novo kuhinjo«.

OK, kot vedo mnogi, ki so letake s podobno temo dobili v svoje nabiralnike, je to očitno del nekakšne LGBT kampanje, s tem ko je to del LGBT kampanje, pa je seveda del levičarske kampanje. Kaj je z njo narobe in v kakšnem smislu?

Če je homoseksualnost nekaj naravnega, potem je to, da rečeš, da te homoseksualnost moti, nekaj takega kot bi rekel, da te motijo potresi. Šment, umakneš se jim, greš svojo pot. Omenjena kampanja uporablja star trik: zvabiti vas želijo na polje, na katerem bi vas prikazali kot moralno in intelektualno sporne. Ker ste ljudje, kot ljudje pa zase ne slišite radi, da vas ima kdo za moralno ali intelektualno inferiornega, boste pohiteli razlagati, da vas homoseksualnost sicer ne moti, a…

Ne počnite tega. Ker ko to storite, so vas že zvabili na led. Kar morate storiti, je to, da jim poveste, da je razprava o tem, koga homoseksualnost moti, nesmiselna, obenem pa opozoriti na to, da skušajo zabrisati meje med omenjeno, nesmiselno razpravo – in političnimi razpravami. S tem, ko zabrišejo mejo, če jim uspe, vas lahko odpravijo z rabo kopice slabšalnih, »močno« zvenečih pojmov in z ad hominem napadi.

Torej, politične razprave so: 1. razprava o istospolnih porokah, 2. razprava o posvajanju otrok s strani istospolnih parov, 3. uvajanje teorije spola v javne šole. Te razprave nimajo na pojmovni ravni, na vsebinski ravni nobene zveze z nesmiselno razpravo o tem, ali vas homoseksualnost moti.

Svoje stališče izrazite in poimenujte kot stališče skeptika do stališč za v omenjenih političnih razpravah, v vsakem primeru pa še preden pričnete razpravo z levičarji o teh političnih temah, opozorite na omenjeno razlikovanje. Kmalu boste videli, da bodo eni zavračali razpravo nasploh, saj bodo zanikali razlikovanje. S temi je nadaljnja razprava nesmiselna, saj ste naleteli na intelektualni zid, morda lahko s strpnejšimi med njimi načnete razpravo o tem, zakaj verjamejo, da razlikovanja ni. S tistimi, ki bodo razlikovanje priznavali, pa ste že v prednosti.

S samim priznavanjem so se odrekli svojemu moralnemu piedestalu, zdaj z vami ne morejo več razpravljati kot da so vam moralno superiorni. Na tej točki je vse, kar potrebujete, to, da znate našteti dobre razloge za svoj skepticizem, tukaj pa si ne dovolite biti leni. Intelektualna hipokrizija in podtikanje slamnatega moža v tovrstnih razpravah nikoli ne počiva.

Št. komentarjev: 2
  1. franjo pravi

    Homiči naj delajo z 4 zidovi kar jim paše, na ulici pa imajo enake pravice kot vsi drugi. Čisto enake!

  2. maja pravi

    “Všeč mi je marelična marmelada.”
    “Še je bledična baraba.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen