Janša po seji OZP o izvajanju arbitražne razsodbe zadovoljen: Vsaj vladna politika se je poenotila!

1

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je današnjo sejo odbora državnega zbora za zunanjo politiko (OZP), na kateri so razpravljali o uresničevanju arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško, označil za koristno. “Če kaj, smo mislim da uspeli poenotiti vladno politiko glede tega vprašanja,” je dejal.

Janša je tako potrdil enotnost slovenske politike glede izvrševanja arbitražne razsodbe. “Ostaja tudi enotnost iz samega začetka, da je ta arbitražni sporazum dejstvo, mimo katerega ne moremo,” je potrdil. “So pa seveda razlike v oceni, koliko je to za Slovenijo dobro ali ne,” je hkrati dodal.

V opisu poteka seje, ki je sicer potekala za zaprtimi vrati, je Janša povedal, da so poslanci slišali “nekaj koristnih informacij iz raznih pogovorov, ki omogočajo nekoliko boljši pregled nad situacijo”.

“Ključno je to, da se ne vzbuja prevelikih pričakovanj. Drugič, da je Slovenija dosledna in da vlada govori z enakim jezikom, da se tu ne zaletavamo z raznimi blokadami. In da znamo našim sogovornikom stvari tudi pojasniti in da se nekaj naučimo tudi iz preteklih izkušenj,” je povzel.

Enotnost slovenske politike je v izjavi novinarjem po koncu seje OZP potrdil tudi premier Cerar. Enako se je na hitro odzval tudi zunanji minister Karl Erjavec. Predsednik OZP Jožef Horvat (NSi) pa po koncu seje ni dajal izjav. Pojasnil je le, da so se dogovorili, da bo o vsebini pogovorov na seji OZP javnost obvestil premier. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Re gornjim pravi

    Če je ON zadovoljen,je pa vse v redu. To je namreč za nekatere zelo pomembno. Ha ha

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen