CNN predmet norčevanja, potem ko je zagovarjal, da je lahko prešuštvo za določene pare nekaj pozitivnega

0

CNN Jeffa Zuckerja postaja iz dneva v dan bolj čudaški in je v zadnjem času postal tarča posmeha, ker je objavil članek, ki trdi, da je prešuštvo za določene pare lahko nekaj pozitivnega.

Nenavaden članek se prične z razlago, da je izraz “cuck”, kratko za “cuckservative”, postal priljubljena žalitev gibanja alt right, namenjena konzervativnim moškim, ki so po njihovo brez hrbtenice in demaskulinizirani”. Izraz “cuckold” je sicer definiran kot “mož prešuštnice”.

Vendar pa se zdi, da se CNN strinja, da prešuštvo ni tako slabo.

Navajajoč študijo David Leya, Justina Lehmillerja in spornega pisatelja Dana Savagea, CNN ugotavlja, da je lahko prešuštvo pozitivna izkušnja za nekatere pare. Študija tudi ugotavlja, da biti žrtev prešuštva ni znak slabosti, čeprav se skrajšana verzija uporablja kot žalitev v tem smislu.

Savage, ki ga CNN obravnava kot strokovnjaka za prešuštva, je znan po moralno izkrivljeni retoriki. LGBT aktivist je v preteklosti dejal, da bi si želel, da bi bili vsi republikanci “mrtvi”, da bi Sarah Palin dobila ustnega raka, spodbujal študente, da ignorirajo Biblijo in podal še vrsto različnih spornih pripomb o spolnosti in transgenderjih.

Študija Savagea, ki jo je CNN navajala, ima naslov »Psihologija fantaziranja gejev o tem, da bi bili žrtve prešuštva”, pri čemer je uporabil “velik in raznolik vzorec 580ih gejev«.

Medtem ko je študija osredotočena na gejevske moške, je članek CNNa opremljen s podobo domnevne ženske z dvema domnevnima moškima.

“Njihove ugotovitve kažejo, da obstajajo podobnosti med načinom, kako homoseksualni in navadni moški gledajo na prešuštvo, ampak tudi jasne razlike. Najpomembnejše, medrasne in BDSM teme se ne zdijo tako pogoste pri gejevskih moških, kot pri heteroseksualnih moških. Tudi razlogi v ozadju teh fantazij so lahko drugačni,” je napisal CNN-ov dopisnik in psihoterapevt Ian Kerner. “Del tistega, zaradi česar je prešuštvo vzburjajoče heteroseksualnim moškim, je to, da ga jemljejo kot tabu.”

Daily Callerjev medijski poročevalec Joe Simonson se norčuje iz prispevka. “Zamisel, da bi ugotovitve takšne študije imele posledice za heteroseksualce (večina ljudi), je popolnoma nevzdržna, glede na zelo osnovno dejstvo, da imajo homoseksualci in heteroseksualci zelo očitno različne spolne razvade in navade … To seveda ni ustavilo CNNa, da bi trdil, da je to lahko koristno za pare.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen