26 let zaporne kazni: Zvone Laubič je za vsak vbod z nožem v Yolando Rodriguez dobil leto zapora in še dve za povrh!

1

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Marjana Topolovec Dolinšek je danes Zvoneta Laubiča spoznala za krivega umora na grozovit način nekdanje partnerke Yolande Rodriguez na avtobusni postaji ob trgovskem središču v Celju aprila lani. Prisodila mu je 26 let zaporne kazni.

Kot je sodnica povedala po izreku kazni, je Laubič, ki je v priporu od 1. aprila lani, 33-letnico ubil na grozovit in zahrbten način. Pred smrtjo je utrpela hudo telesno in psihično trpljenje, saj jo je z osemcentimetrskim nožem zabodel kar 24-krat.

Sodnica je tudi dejala, da Laubič v trenutku umora ni bil neprišteven ali duševno moten, njegov stik z realnostjo pa ni bil okrnjen. “Svojo partnerko ste umorili zavestno, z direktnim naklepom,” je še dejala sodnica in dodala, da je za omenjeno kaznivo dejanje zagrožena kazen od 15 do 30 let zapora.

Okrožna državna tožilka Marjeta Kreča je za Laubiča sicer zahtevala 28 let zapora, medtem ko je Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven v zaključni besedi predlagal prekvalifikacijo tožbe iz umora v uboj v afektu, česar pa sodišče ni sprejelo. Sodba še ni pravnomočna.

Do tragičnega dogodka je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič je potem stopil do svojega avtomobila, iz njega vzel preklopni nož in po ugotovitvah sodišča torej žrtev večkrat zabodel. (sta)

Foto: Facebook

Število komentarjev: 1
  1. Štefan pravi

    Potem pa dati en vbod sodniku,pa grem za eno leto…me zanima,če bi dobil samo eno leto…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen