V ZNP pozivajo organe pregona, naj resno obravnavajo grožnjo Alibegića proti novinarju Možini

1

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) so zgroženi zaradi nedavne grožnje na Twitterju, uperjene proti novinarju RTV Slovenija Jožetu Možini. Avtor tvita Safet Alibegić (pazite: sodelavec Mirovnega inštituta!) je namreč zapisal, kako razmišlja, da bi na prehodu za pešce povozil novinarja. V združenju so pozvali organe pregona, naj ustrezno ukrepajo proti avtorju groženj.

Alibegić na Twitterju pred dnevi takole: “Stojim pred prehodom za pešce pri TV SLO. Gneča. Čez gre Ivo Milovanović. Kar je v redu. Ne vem, kako bi miril konje pod pokrovom motorja, če bi šel Jože Možina. Bi imeli pričevalci kaj povedati.”

Hkrati pričakujejo, da se bo tudi RTV Slovenija zavzela za svojega novinarja. Ob tem pa so k odstopu s položaja članice programskega sveta pozvali Jedrt Jež Furlan, ki da naj bi omenjeni sporni tvit z grožnjo všečkala, kar po njihovem razumevanju “pomeni, da se z njo strinja, kar pa je v nasprotju z načeli, ki jih morajo zastopati programski svetniki”.

Jež Furlanova danes zadeve za STA ni želela komentirati.

Podobno kot v Društvu novinarjev Slovenije pred nekaj dnevi so v ZNP spomnili še na druge grožnje novinarjem. Da so nasilje in grožnje novinarjem v porastu v večjem delu držav Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse), pa je ta teden dejal tudi visoki predstavnik za svobodo medijev pri Ovseju Harlem Desir. (sta/ured)

Število komentarjev: 1
  1. jankec pravi

    Potencialni terorist, ki pa se je, na svojo (ne)srečo, sam odkril. Še bolj kot ta šejtan me skrbi molk in neaktivnost organov pregona.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen