LGBT prijazni vrtec? Puhloglave neumnosti, ki jih producira Zoki!

5

Piše: Aleš Ernecl, filozof in urednik

Lepo se smeji in zagovarja puhloglava stališča, o katerih ni razmišljal dlje od nekaj trenutkov. Izkazal se je kot uspešen dejavnik v »pajdaštvu«, v megli ostaja, kako uspešen, če sploh, bi bil na prostem trgu, a ga mnogi kljub vsemu naslavljajo z »uspešnim podjetnikom«, z uspešnim »menedžerjem«, itn. Kdo je to? Naj bo to uganka za danes, ki ni nujno, da je povezana s temo, ki sledi. Ali pa je. Ne vem, morda.

Eden znanih slovenskih LGBT aktivistov je na tviterju objavil sliko z dogodka v namene podelitve občinskih priznanj LGBT prijaznim okoljem, med katera se je uvrstilo kar nekaj ljubljanskih vrtcev. Vrtcev. Saj veste, tistih ustanov, katerih smoter je skrbeti za otroke, medtem ko so starši v službi in jih, če kaj, postopoma, pripravljati na osnovno šolo.

To morda vključuje, da se jih umije, ko se podelajo v hlače, se jih spodbuja pri govoru, telesnih aktivnostih, se jih nahrani, se jih skuša vzpodbujati pri razvoju določenih kognitivnih, psiholoških in telesnih predispozicij. To ne vključuje, da se jih informira, v kakšnih romantičnih in seksualnih odnosih vse so odrasli ljudje, kakšna bo njihova lastna seksualnost v prihodnosti, to ne vključuje poučevanja empirično slabo podkovanih teorij o nebinarnosti družbenih spolov, itn.

Kaj bi naj torej pomenilo, da je nek vrtec LGBT prijazen, če ne počne česa tako nesmotrnega, kot bi bilo početje, ki ga opisujem zgoraj? Mar to, da zaposluje homoseksualce? Se strinjam, nobena ustanova, ki jo plačujejo davkoplačevalci, ne sme pri zaposlovanju diskriminirati nekoga z ozirom na to, katere »telesne odprtine« ga privlačijo. A v čem je trik, zakaj bi nekdo dobil nagrado za to, ker zaposluje homoseksualce? Zato, da se župan pohvali, da župan medijem pokaže, kako plemenit je. PIAR. In nič druga. LGBT prijazni vrtec. Neumnosti. Puhloglave neumnosti.

Št. komentarjev: 5
 1. Banda satanska pravi

  Otroci ne morajo biti geji ali lezbijke. Jaz recimo vem, da vsaka ženska občasno želi seksati z žensko in da fant postane gej samo če so ga spolno, psihično ali fiizično zlorabljali ali pa je mati jemala kontracepcijske tablete oz. uporabljala otroško stekleničko z umetnimi estrogeni.

 2. RESNICA pravi

  PERVERZNO, BO SEDAJ ŽUPAN SLUŽBO ZRIHTU TUDI FARMACEVTU ZA ENAKE USLUGE

 3. ojkar pravi

  Uboga Ljubljana, kakšnega kretena ima za župana! Janković se dela, da je kao odprt za vse odtenke ljudi, a v primeru farmacevtka je pokazal, da je navaden izkoriščevalski feminist! Fuj!

 4. Grega pravi

  Odlična kolumna! Zokun je dejansko sprevržen osebek!

 5. Fazan pravi

  Kaj pa starši? Bodo končno reagirali ali jim je vseeno za lastne otroke? Ta svet pod krinko svobode prevzemajo temne sile.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen