“Avtonomnost” nacionalke v praksi: zaradi prispevka o Thompsonu bo sedaj letela še urednica Rebernikova

12

Z Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so sporočili, da so odgovorni urednici informativnega programa Televizije Slovenija Jadranki Rebernik danes vročili sklep o začetku postopka njene razrešitve. Generalni direktor RTVS Igor Kadunc je sklep sprejel na podlagi predloga direktorice televizije Ljerke Bizilj.

Kadunc je sklep sprejel “po temeljitem razmisleku”, so zapisali na RTVS, niso pa pojasnili, zakaj se je generalni direktor odločil za takšno potezo. Kadunc bo Rebernikovi v skladu z ureditvijo omogočil možnost zagovora in nato, tudi na podlagi pridobljenega mnenja uredništva informativnega programa, sprejel končno odločitev.

Razrešitev Rebernikove je bila sicer v igri že v primeru Thompson in se bo sedaj le udejanjila. Programski svet RTVS na seji 10. julija letos ni podprl Kadunčevega predloga za razrešitev Biziljeve zaradi prispevka o hrvaškem glasbeniku Marku Perkoviću – Thompsonu. Biziljeva je na seji pojasnila, da so prispevek o Thompsonu kritično ocenili, avtorja prispevka in takrat še urednika Tednika Igorja Pirkoviča pa so “zamenjali”.

Spomnimo: Pirkovič je konec maja dejansko sam podal odstopno izjavo z mesta urednika Tednika, saj kot je takrat dejal, je v “tako nezdravem okolju je treba odstopiti”. In dodal: “Tudi zato, da sem zaščitil tiste pokončne ljudi, ki so ob pritiskih stali za mano in mi ščitili hrbet. Presekal sem to agonijo!”

Obenem pa je Biziljeva takrat za STA pojasnila, da je Kadunc poleg Pirkoviča vztrajal še pri zamenjavi Rebernikove, a so ocenili, da njena zamenjava ne bi bila upravičena. (sta/ured)

Št. komentarjev: 12
 1. hinko pravi

  Nacionalna teve hiše je en navaden kupleraj in leglo Kučanovih medijskih morilcev, ki še vedno delajo tako kot včasih za matero partijo. Pirkovič je samo zadnji v vrsti teh primerov.

 2. Samko pravi

  Sramota od sramote kar počne ta javna ustanova, ki jo mi podpiramo z našimi prispevki! Do kdaj nas bodo še prisilno ropali in odpuščali novinarje, ki delajo s svojo glavo???

 3. Jernej pravi

  Dokler se rtv slo ne bo razgradila do temeljev, ne bo boljše. Priča bomo popivanju voditeljev in čistk nepravih novinarjev.

 4. bruh pravi

  rdeče enoumje je edina vrednota kučanistana in kućanistancev….njihovo sovraštvo in nestrpnost do vseh drugače mislečih je svetovno znano….ajd..

 5. Aco pravi

  Sramota je to, da so sploh dali prostor nekomu, ki poveličuje fašizem in ustaštvo. Zato je prav, da Rebernikova spoka.

 6. bruh pravi

  Sramota je to, da so sistematićno daje prostor nekomu, ki poveličuje komunizem in titoizem in se ga prav zaradi tega nagradi in poviša. to je prava sramota. javno zagovarjanje klanja drugače mislečih…….

 7. bruh pravi

  ampak to je možno v EUropi le v našem kučanistanu….ajd..

 8. Pojasnim na primeru pravi

  Intervjuji v oddajah Pričevalci in intervju z Radom Pezdirjem so resnični vzrok.
  To je tako kot bi v Italiji v času Silvia Berlusconija preiskovali njegovo korupcijo in povezave s fašisti, potem pa pripeljali na TV Marilyna Mansona, ki saj veste, da ima kontraverzna stališča in bi potem odpustili delavce zaradi Marilyna Mansona? Ha ha ha, da ne crknem od smeha. Odpustili bi jih, da ne bi prišla resnica na dan. Marilyn Manson bi bil samo izgovor.

 9. raft pravi

  Pocrkajo naj vsi ustaši in komunisti!

 10. Celo zna peti pravi

  Za razliko od kumunistov, ki so stalno na RTV, tale Marko celo zna peti.
  Komunisti pa samo fušajo in zato mu zavidajo, ker on s svojimi koncerti zelo dobro zasluži.

 11. Babo so mu šlatali pravi

  https://www.youtube.com/watch?v=jbwR_J2GC1A
  Zoki naj bi mu babo šlatal v njegovi navzočnosti pa mu ni nič rekel.

 12. antikomunist pravi

  Thompson je rdečkarje prestrašil. Tresejo se jim hlače, v katere so se itak že podelali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen