Anketa Mediane: Razlika med Pahorjem in Šarcem zelo majhna, ali lahko slednji preseneti?

8

Če bi bile volitve predsednika danes, bi zelo tesno zmagal aktualni predsednik Borut Pahor, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana. Za Pahorja bi namreč glasovalo 48,6 odstotka anketiranih, za Marjana Šarca pa 44,5 odstotka. Ob upoštevanju le opredeljenih volivcev bi Pahor dobil 52 odstotkov glasov.

V anketi, ki jo je objavil portal 24ur.com, je 6,9 odstotka anketirancev zagotovilo, da bodo na volitve šli, a za zdaj še ne vedo, za koga bi glasovali.

Brez upoštevanja neopredeljenih volivcev bi petletni mandat dobil Pahor z 52,2-odstotno podporo, medtem kot bi Šarca podprlo 47,8 odstotka volivcev.

A predsedniška tekma kljub temu še zdaleč ni odločena, piše portal 24ur.com. Razlika med kandidatoma je namreč še vedno v okviru intervala zaupanja, kar pomeni, da bi Pahor lahko dosegel rezultat vse med 48 in 56,4 odstotka, medtem ko bi Šarec lahko dosegel rezultat med 43,6 odstotka in celo preko 52 odstotkov podpore.

Javnomnenjsko raziskavo je za POP TV med 2. in 10. novembrom na vzorcu 893 polnoletnih prebivalcev opravil inštitut Mediana.

Publicist Dejan Kaloh pa je na svojem twitter profilu zapisal: “Je čisto vseeno, ali bo predsednik ostal Pahor, ali bo predsednik postal Šarec. Po Erjavčevi še namreč vedno hodi Kučanov duh, ki se včasih celo materializira in tako bo ostalo tudi v prihodnje.”(sta/ured)

Št. komentarjev: 8
 1. Grega pravi

  Letos dejansko ni nobene izbire, dva murgelska klona pač.

 2. bruh pravi

  bolj kot volitve rdečega kučanovega predsedniškega smrdečega pra sca je pomembno, da nas eu reši kučanove MAFIJSKE in udbaške ljubljankovićeve banke….ajd..

 3. Gledala soočenje pravi

  Presenetilo bi me, če bi predsednik države postal človek, ki je rekel, da so babe žabe, žabe pa niso ljudje, potem bi dal otroke posvojit v istospolne skupnosti, čeprav je sam rekel, da je bila njegova raznospolna posvojiteljska družina super in umaknil ograje z meje, da bi v Slovenijo lahko prišli ljudje brez da bi jih sploh poskušali identificirati.
  Ali mislite, da bi nam Avstrija s Kurzem na čelu sploh pustila šengensko mejo ali bi nam postavila en velik debel zid s par linicami na severno mejo?

 4. Zombi pravi

  V 2. krogu bo volilna udeležba pod 40%, ljudje imajo dejansko dovolj vseh teh klovnov in nastopačev. Bolje da v predsedniško palačo nastavijo en malo večji fikus in bo več koristi od njega, predvsem pa manj stroškov.

 5. faca pravi

  Ne bi bilo slabo, da Šarec zmaga. Seveda je klovn, a bilo bi neprecenljivo gledati manekena, kako bi hlipal na instagramu 😉

 6. haapy yack pravi

  hoj
  Kučan je človek Evropske komisije, točneje ljudi iza sence, ki so določil kdo bo vodil Evropsko komisijo.
  EU je kopija bivše Sovjetske zveze. Evropaka komisija pa je kopija nekdajnega Politbiroa Sovjetske zveze.
  Torej iz dežja pod kap…
  evropaischewirtschaftpres
  boditevcvetju

 7. Inka pravi

  Blagor ljudem v monarhijah, ker jim je prizanešeno s temi tretjerazrednimi burkami.

 8. bruh pravi

  bruh pravi:
  04. 10. 2017 ob 17:44
  ne glede koliko vi brišete in cenzurirate le tole: kučanova rdeča državna mafija si želi ponovno dva rdečuha v 2. krogu….in konec, tako bo, kajti pluralnost in drugače mislečnost nista zaželena…… rdeči mafijač in nestrpnež št 118 od 571 bo imel njihove rdeče udbaške ideološko enoumne medije na svoji strani……in naše umsko omejene rdeče ovčice se bodo kot vedno odzvale…ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen