Za Štuhčevo po operaciji kolena žal konec sezone

1

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je danes na novinarski konferenci v Baslu potrdila, da je sezona zanjo po operaciji kolena končana. Štuhčeva je na konferenco prišla v družbi kirurga, ki je opravil poseg, Nikalusa Friedericha, in v spletnem prenosu na 24ur.com potrdila, da v tej sezoni ne bo več nastopala.

Zdravniška ekipa, ki jo je vodil Friedrich, je že včeraj v Baslu uspešno opravila operativni poseg prednje križne vezi levega kolena Ilke Štuhec. Mariborčanko zdaj čaka večmesečna rehabilitacija, vse v želji po vrnitvi na bele strmine v sezoni 2018/19. O nadaljnjem postopku zdravljenja prav zdaj na posebni novinarski konferenci govori že omenjena ortopedska ekipa.

Po Tini Maze trenutno najboljša slovenska alpska smučarka je imela srečo v nesreči, da so pogačica, hrustanec in meniskus ostali nepoškodovani. Čeprav so bili sprva razlogi za optimizem veliki, pa je danes postalo jasno, da se Štuhčeva v tej sezoni, ki bo vrhunec doživela na februarskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu, ne bo mogla vrniti na bele strmine.

“Kljub odlično opravljenemu delu celotne ekipe prof. Niklausa Friedericha je moja sezona zaključena. Želim si popolnega okrevanja in kasnejše uspešne vrnitve na sneg,” so bile uvodne besede Ilke Štuhec na tiskovni konferenci v Baslu. Simpatična 27-letnica je še poudarila, da je izjemno vesela podpore iz domovine kot tudi sotekmovalk iz svetovnega pokala.

“Čeprav si nisem želela, da bi bilo moje sezone konec, še preden se je sploh začela, pa sem toliko bolj zadovoljna z izidom operativnega posega, ki je po prepričanju odlične ekipe prof. Niklausa Friedericha uspel v popolnosti,” je za Pop TV dejala Ilka Štuhec na novinarski konferenci v Baslu.

“Zagotovo si je Ilka želela kakšno lepše darilo za rojstni dan. V približno šestih mesecih se bo lahko vrnila na tekmovalno raven, v devetih mesecih bo lahko znova konkurirala svetovnemu vrhu. Je pa tekmovalne sezone 2017/18 kot tudi olimpijskih iger v Južni Koreji zanjo že konec,” je novico o končani sezoni najboljše slovenske alpske smučarke potrdil tudi Friederich. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Bralec pravi

    Kakšna, k sreči zgolj športna, tragedija. In to ravno v sezoni olimpijskih iger.
    Iskrene želje za uspešno okrevanje in zmagovit povratek na bele strmine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen