Vrata odpira sejem za zdrav življenjski slog “Narava-zdravje”

0

Gospodarsko razstavišče bo od danes do nedelje v znamenju sejma Narava-zdravje, ki ga tokrat spremlja tudi prvi sejem Konoplja in zdravje. Letos se bo predstavilo skoraj 300 razstavljalcev iz 16 držav, obiskovalcem bo na voljo tudi bogat obsejemski program.

“Sejem za zdrav življenjski slog ponuja izdelke in storitve s področij zdrave prehrane, zdravja, gibanja, naravne kozmetike in wellnessa ter zelenega sobivanja,” je pred začetkom sejma za STA pojasnil vodja sejma Matjaž Kovačič.

Povezava do spletne trgovine s prehranskimi dopolnili na temo dolgoživostihttps://dolgoziv.si/

Sejem Narava-zdravje, letos je 48. izvedba, bo spremljal tudi konopljin sejem. Ta po Kovačičevih pojasnilih poudarja uporabo konoplje v prehrani, industriji in medicini.

Razstavljalci tega dela sejma bodo obiskovalcem predstavili konopljo in konopljine produkte, prispevali novo znanje, prenašali izkušnje in skušali razširiti vedenje o tem. Po mnenju razstavljalec je konoplja ena izmed najbolj uporabnih rastlih na svetu, ki omogoča revolucijo v prehrani, industriji in zdravstvu.

“V ospredju pa bo tudi letos zdrava, lokalno pridelana in sveža hrana, kjer se bo skupaj z ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavila Zveza slovenske podeželske mladine. Obiskovalcem bomo skušali približati pomen kmetijstva in povečati zavest o kupovanju lokalno pridelane hrane oz. kratkih prehranskih verigah,” je dejal.

Za obiskovalce so pripravili tudi bogat obsejemski program, pripravili bodo namreč prek 100 različnih dogodkov za vse starostne skupine. Danes bosta npr. potekali okrogli mizi na temo lokalno pridelane hrane in konoplje.

Kovačič pričakuje, da bodo letos našteli približno toliko obiskovalcev kot lani, okoli 25.000, ali več. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen