V Söldnu prva veleslalomska tekma, na startu vendarle tudi Ana Drev

0

Na ledeniku Rettenbach nad Söldnom na avstrijskem Tirolskem se bo s tradicionalno veleslalomsko premiero začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Najprej se bodo za prve točke sezone danes udarile alpske smučarke s petimi Slovenkami na startu, v nedeljo pa bo še moška tekma z dvema Slovencema na startu.

Čeprav je bilo še pred nedeljsko poškodbo znano, da v Söldnu ne bo nastopila najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec, pa je bil vse do zadnjega trenutka vprašljiv tudi nastop trenutno najboljše slovenske veleslalomistke Ane Drev.

Štuhčeva bo po četrtkovi operaciji kolenskih vezi izpustila celotno novo sezono, vključno z olimpijskimi igrami, Drevova, ki je poleti tudi uspešno prestala operacijo na kolenu, pa je po petkovem dopoldanskem treningu presodila, da bo vseeno šla na start uvodnega veleslaloma.

Dvaintridesetletna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki, ki je imela še vedno težave z bolečinami v kolenu, se je za nastop odločila po treningu in terapiji. “Načeloma se ne počutim slabo, smučam se dobro, je pa res, da imam manjše težave na težjih snežnih površinah in tudi zaradi tega ne bi rada tvegala vsega. Glede na to, da je do naslednje tekme mesec dni časa, da je söldenska tekma najtežja v svetovnem pokalu in da so potem preizkušnje lažje, me za sezono sploh ne skrbi,” je za slovenske medije pred tekmo dejala Drevova, ki je bila lani v Söldnu deseta, kar je bil njen najboljši dosežek na tem prizorišču. Točke je z 19. mestom osvojila tudi Robnikova.

V slovenskem taboru so se odločili, da bodo na prvo tekmo sezone poslali pet deklet. Ob Drevovi, ki bo nastopila kot petnajsta po vrsti, torej z najboljšo startno številko od vseh slovenskih veleslalomistk, so na startu še Tina Robnik s številko 22, Meta Hrovat s številko 27, Ana Bucik in debitantka Desiree Ajlec, ki bosta imeli številki 46 in 61.

Številko 1 na startu bo nosila Nemka Viktoria Rebensburg, takoj za njo se bo na progo pognala s startno številko 2 nosilka velikega kristalnega globusa Američanka Mikaela Shiffrin. Najboljša veleslalomistka minule sezone, lastnica malega kristalnega globusa in svetovna prvakinja v disciplini, Francozinja Tessa Worley bo startala kot peta.

Na startu sta tudi povratnici po poškodbah Švicarka Lara Gut s številko šest in Američanka Lindsey Vonn, ki ji je pripadla startna številka 32.

V nedeljo bosta na moškem veleslalomu nastopila dva Slovenca Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Tako danes kot v jutri se bo prva vožnja začela ob 10. uri, s finalom ob 13. uri. (sta)

Ana Drev

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen