V mednarodnih institucijah niso neumni: tudi Klemenčič zagotovo po poti “komisarke” Bratuškove in “članice ESČP” Bettetove!

9

Piše: dr. Vinko Gorenak, poslanec SDS

“Vlada RS je včeraj podprla kandidaturo Gorana Klemenčiča za Komisarja Sveta Evrope za človekove pravice. Vlada je na včerajšnji seji sprejela sklep o podpori njegovi kandidaturi in zunanjemu ministrstvu naložila, naj jo posreduje Svetu Evrope. Ja, prav ste prebrali.

»Pogoji, ki jih mora izpolnjevati kandidat za komisarja, so eminentna osebnost z visoko moralno integriteto in priznanim strokovnim znanjem s področja človekovih pravic, javno zavzemanje za vrednote Sveta Evrope in osebna avtoriteta, ki je potrebna za učinkovito izvajanje mandata. Vlada meni, da Klemenčič izpolnjuje navedene pogoje, zato podpira njegovo kandidaturo« (Reporter 18. 10. 2017). Tudi to ste prav prebrali.

Klemenčič je znan po tem, da svojega mandata že večkrat ni zaključil ampak ga je na tak ali drugačen način konča spektakularno predčasno končal in seveda poskrbel za svojo novo in bolje plačano službo. Tokrat si želi nekaj manj kot 20.000 evrov mesečne plače. Toda obstajajo številni razlogi zakaj se to ne bi smelo nikoli zgoditi in upam, da se tudi nikoli ne bo.  Za prvi odziv naj navedem le pet takih razlogov.

 1. Goran Klemenčič je leta 2008 postal državni sekretar na notranjem ministrstvu, ki ga je takrat vodila Katarina Kresal. Ta je takrat najela prostore za NPU na Dimičevi ulici v Ljubljani za 136.000 evrov mesečne najemnine. Lastnik stavbe Igor Jurij Pogačar pa je banki plačeval kredit v višini 124.000 evrov mesečno. To pomeni, da je v žep pospravil 11.000 evrov mesečno. Seveda je bil osebni prijatelj Katarine Kresal. Goran Klemenčič pa je bil revizor celotnega projekta, kar pomeni, da je vedel za celotno zadevo. Seveda ni ukrepal, ni podal nobene kazenske ovadbe ampak je preprosto predčasno zapustil položaj državnega sekretarja na notranjem ministrstvu in se je očitno dogovoril za novo službo. Le nekaj mesecev po odstopu je bil namreč imenovan za predstojnika KPK. Seveda za večjo plačo.
 2. Goran Klemenčič je bil v času, ko je opravljal naloge predsednika KPK, dolžan poročati o svojem premoženjskem stanju Mandatno volilni komisiji Državnega zbora. Na kar nekaj zasedanjih te komisije ni znal prepričljivo pojasniti od kod mu premoženje, zlasti tisto s katerim je lahko kupil graščino v Lukovici. Na zadnji seji omenjene komisije, je začel kričati in je sejo protestno zapustil.
 3. Goran Klemenčič je bil tisti predsednik KPK, pri katerem je Računsko sodišče ugotovilo, da je pri vodenju KPK kršil kar osem zakonov. No, zgodilo se ni nič. Z nagrado je bil imenovan za pravosodnega ministra. Seveda za večjo plačo.
 4. Goran Klemenčič je v začetku januarja 2013, v vlogi predsednika KPK vehementno predstavil poročilo o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih političnih strank. Vsi, razen Janeza Janše in Zorana Jankoviča so mu »ustrezno« pojasnili od kod jim premoženje, ki ga imajo. Kaj je to »ustrezno« nismo nikoli izvedeli. No, po njegovih ugotovitvah Janez Janša ni znal »ustrezno« pojasniti od kod mu 200.000 evrov, Zoran Jankovič pa ni znal »ustrezno« pojasniti od kod mu 2.400.000 evrov. Je pa dejstvo, da je zaradi tega padla druga vlada Janeza Janše. No njegovo famozno poročilo, je kasneje razveljavila sodna veja oblasti. Torej je sodna veja oblasti odločila, da Klemenčičevo poročilo nikoli ni obstajalo. Vlada Janeza Janše pa je le padla. Predčasno je položaj predsednika KPK zapustil tudi Klemenčič. Seveda za višjo plačo – plačo pravosodnega ministra.
 5. Goran Klemenčič je bil v vlogi predsednika KPK obveščen tudi o tem, da je Iranski poslovnež preko NLB opral milijardo dolarjev. Seveda v teroristične namene. In kaj je storil? Nič! Njegov podrejeni preiskovalec Darko Stare, seveda ni o tem uradno obvestil policije kot institucije, ampak je preiskovalcu NPU predal list papirja z osnovno informacijo iz katere ni bilo razvidno nič, niti znesek niti banka, kaj šele kaj več.
 6. Goran Klemenčič je edini pravosodni minister, ki je v konkretnem sodnem primeru, ki je še potekal pred sodiščem, sodnikom zagrozil, da bodo »letele glave« v kolikor konkreten primer (Igor Bavčar) ne bo pravočasno zaključen. Tega “podviga” niso bili sposobni narediti niti komunistični veljaki prejšnjega sistema.

To je šest razlogov za rdeči karton Goranu Klemenčiču. Razlogov je seveda še veliko več. Toda zgodovina se ponavlja. Goran Klemenčič danes kandira za mesto, kjer bo imel okoli 20.000 evrov mesečne plače. Če kdo misli, da si to zasluži naj to argumentira. Upam pa, da bo Klemenčič končal tako, kot je končala Bratuškova za komisarko in Bettetova za članico ESČP.”

[su_box title=”Gorenak: Za komisarja kandidira človek, ki je kršil človekove pravice veliko ljudem“]Človek, ki je kršil človekove pravice veliko ljudem, danes po besedah poslanca SDS Vinka Gorenaka kandidira za komisarja za človekove pravice Sveta Evrope. Če bi to bil komisar, ki krši človekove pravice, bi bil minister za pravosodje Goran Klemenčič dober kandidat, za komisarja, ki se proti temu bori, pa je absolutno neprimeren, ocenjuje Gorenak. Gorenak je na današnji novinarski konferenci izpostavil Klemenčičeve funkcije v preteklosti in na njegove odstope še pred iztekom mandata, potem ko je nalogo opravil, zato je tudi njegova tokratna kandidatura pričakovana. “Nalogo je spet opravil. Pravosodje imamo tako, kot smo ga imeli leta 2014, zgodilo se ni nič, on pa skuša biti nagrajen,” je dejal poslanec v odzivu na kandidaturo pravosodnega ministra za komisarja za človekove pravice Sveta Evrope. Spomnil je na Klemenčičevo funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve ter njegovo revizorsko vlogo pri najemu stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada. Po odstopu je postal vodja Komisije za preprečevanje korupcije, januarja 2013 izdal poročilo o premoženjskem stanju predsednikov strank ter zatem odstopil. Tudi tedaj je opravil svoje delo, padla je vlada Janeza Janše, je dejal Gorenak in dodal, da je bil Klemenčič zatem nagrajen s funkcijo ministra za pravosodje. Spomnil je še na Klemenčičeve izjave v konkretnem odprtem sodnem primeru, ko je dejal, da bodo letele glave. To je bil nedopusten pritisk na pravosodje, je poudaril poslanec SDS in dodal, da tega ni naredil niti noben politični funkcionar v prejšnjem sistemu. Po njegovem prepričanju je Klemenčič kršil človekove pravice veliko ljudem, zlasti v primeru poročila o premoženjskem stanju predsednikov strank, kar da je potrdilo tudi vrhovno sodišče. Ker Klemenčič kandidira za komisarja za človekove pravice, ki se bori proti kršitvam na področju človekovih pravic, je po Gorenakovem prepričanju absolutno neprimeren za funkcijo. Ob tem poslanec upa, da bo šel minister po poti nekdanje predsednice vlade Alenke Bratušek, ki je neuspešno kandidirala za evropsko komisarko, ter vrhovne sodnice Nine Betetto, ki je kandidirala za sodnico na Evropskem sodišču za človekove pravice. Vlada je v sredo sprejela sklep o podpori kandidaturi ministra za pravosodje Klemenčiča za komisarja za človekove pravice Sveta Evrope in zunanjemu ministrstvu naložila, naj jo posreduje Svetu Evrope. Postopek za imenovanje novega komisarja je stekel letos poleti, konec novembra pa bo opravljen izbirni postopek za določitev liste treh kandidatov. O novem komisarju bodo glasovali na zimskem plenarnem zasedanju Parlamentarne skupščine Sveta Evrope v drugi polovici januarja 2018.[/su_box]

Št. komentarjev: 9
 1. Miki pravi

  Tudi ta klovn se bo osmešil, jasno. V Sloveniji lahko afne gunca, zunaj pa take cirkusante kaj hitro spregledajo.

 2. Laos pravi

  Čelavega potuhnjenca ne bodo v Evropi nikamor vzeli, razen za čistilca čevljev na ulici.

 3. Re gornjemu pravi

  Tudi Janšo so zunaj že spregledali- tako je.

 4. beti pravi

  Ogaben človek v vseh pogledih!

 5. Renato pravi

  Še eno reševanje nesposobnega vojaka Klemota…

 6. bruh pravi

  vsak drugače misleči, posebno pa tisti izvoljeni v EU, morajo jasno in GLASNO povedati kdo je v resnici ta smrdeči kučanov rdeči nestrpni obri toglavec….kot je bilo za podivjano smrdečo kućanovo komunjezrsko svi njo be ti će vo, tako mora biti s tem.

 7. tqr pravi

  O izboru odloča PACE, kjer Slovenijo zastopajo štirje skrajni levaki ter Logar in Šircelj iz SDS. Na prve 4 se ne gre zanašati (čeprav je eden izmed njih menda za človekove pravice skrajno “čuteči” Hanžek), slednja dva pa bi morala poslanske kolege seznaniti s Klemenčičevim dosjejem. Predvsem Logar bi moral kar iz prve roke povedati o njegovi vlogi v #IranNLBgate.

 8. mirodel pravi

  Pa saj ni toliko zastrašujoče to, koga so predlagali, kot to, da so predlagali človeka, ki mu morajo s tem dati obljubljeno nagrado za njegovo umazano delo v času, ko je vodil KPK…

 9. haapy yack pravi

  hoj
  V lager Eu rabjo takele škorce, da mešajo fekalije. To imajo globalist najraje. Pol pa se ga večkrat nacuzajo od veselja kot Juncker.
  eujenovasovjetskazvezapres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen