Sklad Georgea Sorosa želi kupiti zapufani Tuš! Janša: “TUŠ poceni v roke SOROSu – on spet denar izrojeni levici za volitve!”

9

Banke upnice, ki imajo v rokah več kot polovico terjatev do Tuša, se o prodaji družbe ekskluzivno pogovarjajo s skladom Quantum Strategic Partners, ki ga upravlja svetovno znani vlagatelj in milijarder George Soros. Sklad iz New Yorka trenutno opravlja skrbni pregled družbe, danes piše Siol.net.

Bančni konzorcij, ki ga vodi NLB, v njem pa so še Abanka, SID banka, Gorenjska banka in Heta, je prodajo 300 milijonov evrov terjatev do skupine Tuš začel lansko jesen. Nezavezujoče ponudbe je oddalo 15 ponudnikov, v zaključnih pogajanjih pa naj bi ostal le sklad AnaCap Financial Partners. A ta naj bi bankam ponujal kupnino v višini zgolj okoli 35 odstotkov vrednosti terjatev, je poleti pisal portal.

Sklad Quantum Strategic Partners je zasebna investicijska družba, ki od leta 2011 upravlja izključno denar družine Soros. Njen najbolj znan član je George Soros, čigar premoženje je ocenjeno na dobrih 25 milijard dolarjev. Družba je lani vložila dobrih 300 milijonov v ameriškega proizvajalca fotovoltaičnih panelov SolarCity, ki ga je kmalu zatem kupila družba Tesla Motors, navaja portal.

Skupina Tuš, v katero spadajo Engrotuš, odvisno podjetje Tuš nepremičnine in Tuš holding, je lansko leto zaključila s čistim dobičkom v višini 4,8 milijona evrov in čistimi prihodki od prodaje v višini 510 milijonov evrov. Okrog 97 odstotkov prihodkov je ustvarila v dejavnosti trgovine, 2,4 odstotka pa iz naslova nepremičnin.

Vodja opozicije Janez Janša, je danes na to temo že tvitnil: “TUŠ poceni v roke SOROSu – on spet denar izrojeni levici za volitve.” (sta/ured)

Št. komentarjev: 9
 1. Grega pravi

  Jap, tole je bilo za pričakovati. Soros bo drugo leto poizkušal zasukati potek volitev tudi v Sloveniji.

 2. re gornjemu pravi

  Janša je začel iz previdnosti zopet “čivkati”?

 3. Beno pravi

  Soroš se bo v rdeči Sloveniji počutil zelo dobrodošlo…

 4. oleg pravi

  Še tega Žida nam je sedaj manjkalo v domačih logih. Uboga Slovenija, kar tone in tone.

 5. bruh pravi

  glede na to, da se mora ta smrdeči zločinski, morilski, MAFIJSKI, nestrpni levičarski pra sec umakniti iz drugih sosednih držav…..mu ostaja pač rdeča mafijska oaza znotraj eu….ajd…

 6. haapy yack pravi

  hoj
  Čudn tole. Putin za njim izdal tiralico, živ ali mrtev. Madžar so ga steral iz države, Avstrija tudi.
  Na Kosovu pa je kralj. Kupil je za bagatelo vse rudnike v Trebči.
  novasvetovnaureditevpres
  boditevcvetju

 7. raft pravi

  V urejeni Avstriji mu ne prodajo niti lanskega snega.

 8. bilby pravi

  Sorosa vabijo samo še bananastani kot je Slovenija in temu primeren je nato tudi standard ljudstva – pod-podvprečen!

 9. haapy yack pravi

  hoj
  Najbolj bi bilo, da se začne ukvarjanje z bananami.
  banaramapres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen