Romana Tomc v Komendi: “Slovenci smo obrtniško-podjetniški narod in v tem je tudi naša prihodnost!”

6

Predsedniška kandidatka Romana Tomc je ob obisku sejma, na katerem je bil cvet podjetništva, izrazila upanje, da bo država poskrbela za boljše poslovno okolje.

Poslanci državnega zbora mag. Branko Grims, mag. Marko Pogačnik, Žan Mahnič, predsednik Gospodarsko-podjetniškega foruma pri SDS Branko Bračko, evropska poslanka in kandidatka za predsednico države Romana Tomc in predsednik SDS Janez Janša so v soboto, 7. oktobra 2017, obiskali Kmetijsko obrtni sejem v Komendi.

Delegacijo so sprejeli predsednik Konjeniškega kluba Komenda, predsednik Alojzij Lah, župan Komende Stanislav Poglajen in predsednik OO SDS Komenda Aleš Marinko. Sprehodili so se po sejmu, si ogledali predstavitev podjetnikov, obrtnikov in kmetovalcev ter razstavo konj haflingerjev.

Romana Tomc je ob tem obisku povedala, da ima iz mladosti lepe spomine na obiskovanje sejmov, tudi v Komendi je že bila, zato je izrazila navdušenje, da se je sejem v teh letih odlično razvil. »Danes tukaj vidimo ogromno kmetijske mehanizacije, zelo velikih traktorjev, včasih so bile to manjše zadeve, razvoj se je očitno premaknil tudi na to področje,« in sledenje temu razvoju  se zdi Romani Tomc zelo pomembno. »Veseli me, da malo gospodarstvo, obrtništvo, ki se tukaj prikazuje, tako dobro cveti, vsaj tukaj je videti tako,« je dejala v upanju, da bo država gospodarstvu namenila več svobode v smislu dobrega poslovnega okolja. »Verjamem, da smo Slovenci obrtniško-podjetniški narod in da je v tem tudi naša prihodnost,« je še poudarila predsedniška kandidatka, ki organizatorjem sporoča: »le še tako naprej!«

Predsednik SDS Janez Janša je sejem v Komendi v primerjavi z drugimi označil za nekaj posebnega, ker je nastal praktično iz nič. Janša je poudaril, da je to sejem, na katerega brez velike nacionalne reklame razstavljavci radi pridejo, cene so zanje ugodne, veliko je obiskovalcev, zato veliko prodajo, in to je označil kot formulo za uspeh. »Mi nismo prišli danes sem zato, da bi delili nasvete, prej smo se prišli česa naučit,« je dejal Janša in izpostavil, da je sejem nastal na pobudo Konjeniškega kluba, kar je po njegovih besedah dokaz neke pregovorne slovenske podjetnosti, ob tem pa je sejem v Komendi označil celo za boljšega od tistega znamenita v Gornji Radgoni. (sta)

Št. komentarjev: 6
 1. baloo pravi

  Tomčeva lahko obišče v teh 3 tednih prav vse sejme v Sloveniji in ne bo dobila več kot 15% glasov, kar je tudi domet SDS.

 2. Miha pravi

  Odlična kandidatka, prijazna, vljudna, razgledana!

 3. Pajo pravi

  Tip na levi je garant, da bodo to še ene zgubljene volitve za SDS!

 4. Jernej pravi

  Bravo Romana, samo tako dalje do končne zmage!

 5. Barby pravi

  Tomc nima šans! Se vidi, da je šla v boj vedoč, da bo izgubila.

 6. bruh pravi

  na žalost tako sposobna kandidatinja v sistemsko mafijskem in čredniškem kućanistanu nima realnih možnosti…..v kučanistanu so lahko visoki državni kadri le kučanovi – taki ali drugačni – smrdeči pra sci in svi nje…..ona pač ne spada v tisto večinoma uvoženo “urbano” enoumno rdečo čredo…..ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen