Poglejte tole obmorsko mega luksuzno Todorićevo vilo Castello, ki se sedaj prodaja za 8 milijonov evrov

0

Začasni svet upnikov hrvaškega koncerna Agrokor je izredni upravi družbe odobril prodajo vile Castello v kraju Medveja v občini Lovran južno od Opatije. Vilo, ki jo je uporabljal dolgoletni predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić, bo za 8,12 milijona evrov kupil slovaški investitor. Todorić se se vedno izogiba mednarodni tiralici.

V Agrokorju so danes pojasnili, da se je za vilo zanimalo šest različnih mednarodnih vlagateljev, dva pa sta oddala zavezujoči ponudbi. Izhodiščna cena vile je bila sedem milijonov evrov. Za vilo ob morju v neoklasicističnem slogu, ki je bila zgrajena leta 1916, je največ ponudil slovaški vlagatelj. Ponujeni ceni je treba dodati še davek.

Luksuzna nepremičnina, ki je bila v lasti Agrokorja od leta 1999, stoji na skupno nekaj več kot 10.000 kvadratnih metrih zemljišča. Pri tem ima glavna stavba 851 kvadratnih metrov neto površine, zraven pa je še depandansa s površino 118 kvadratnih metrov.

V Agrokorju pa so zaenkrat ustavili postopek prodaje helikopterja in jahte, ki sta bila prav tako v lasti koncerna. Premičnini sta namreč obremenjeni z zastavnimi pravicami Addiko banke, naslednice avstrijske Hypo banke.

Izredna uprava Agrokorja je danes povedala, da bodo verjetno prodali polovico izmed svojih 80 podjetjih. Obdržali bodo maloprodajna, živilska in kmetijska podjetja. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen