Netflix presegel 100 milijonov naročnikov in podvojil dobiček

0

Ponudnik video vsebin Netflix je v tretjem letošnjem četrtletju ustvaril 129 milijonov dolarjev (110 milijonov evrov) čistega dobička, kar je enkrat več kot v enakem obdobju lani. Število naročnikov je v četrtletju povečal za pet milijonov na več kot 104 milijone, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število mednarodnih naročnikov je doseglo 52,7 milijona ter s tem preseglo število domačih, ameriških, je sporočilo podjetje iz Kalifornije.

Prihodki so v četrtletju na letni ravni porasli za 30 odstotkov na 2,98 milijarde dolarjev. “Po vsem svetu beležimo lepo rast in smo na dobri poti k več kot 11 milijardam dolarjev prihodkov v letu 2017,” je v pismu delničarjev zapisalo podjetje.

Netlfix, ki se intenzivno širi po svetu, je sedaj prisoten na okoli 190 trgih in je vodilni svetovni ponudnik storitev za pretok video vsebin na zahtevo.

Delnice podjetja so se v trgovanju po zaprtju borznega parketa podražile za 1,7 odstotka.

Ob tem so v Netflixu poudarili, da se zavedajo zaostrovanja konkurence v segmentu. “Od leta 2013 je naš dolgoročni pogled, da se nahajamo v zgodnjih fazah svetovnega, večdesetletnega prehoda od linearne televizije k internetnemu razvedrilu,” navaja pismo.

“Smo v dobri izhodiščni poziciji, a naša naloga je kar se da hitro izboljševati Netflix, da bi zadovoljili naše stranke in si prislužili njihov čas ter tudi v prihodnjih desetletjih ostali pred konkurenco,” so še dodali. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen