Luka Dončić dvakrat MVP kroga evrolige v enem tednu

3

Slovenski košarkar Luka Dončić je postavil nov zgodovinski mejnik. Dvakrat v enem tednu je postal najkoristnejši igralec kroga v evroligi. V torek si je ta naziv prislužil na tekmi proti Olimpii iz Milana, v četrtek pa je nove izjemne številke zabeležil proti Žalgirisu.

Po odigranem četrtem krogu je Luka Dončić najboljši strelec evrolige in igralec z daleč najvišjim statističnim indeksom. Na tekmo dosega 24 ročk in ima povprečni indeks 32,25. Drugi najboljši strelec evrolige je član Valencie Erick Green z 20 točkami.

Mladi zvezdnik Real Madrida je v torek dosegel 27 točk, osem skokov, pet podaj in tri ukradene žoge (indeks 41), v četrtek pa je zbral 28 točk, devet skokov in štiri podaje. Indeks 41 je njegov osebni rekord v evroligi in drugi najvišji indeks katerega koli igralcev Reala v tem stoletju v evroligi, 28 točk pa je zdaj njegov najboljši točkovni izkupiček v tem tekmovanju. Danes je že šestič v karieri postal MVP kroga v evroligi.

Preostali slovenski reprezentanci v evroligi niso tako uspešni. Anthony Randolph počiva zaradi poškodbe rame, Zoran Dragić išče nov klub, Edo Murić ni bil v postavi Efes Anadoluja, Aleksej Nikolić pa je igral zgolj sedem minut. (sta)

Št. komentarjev: 3
 1. bruh pravi

  dobra balkanska športna kri…
  šport je na balkanu DESEN
  kultua leva

  balkasnki šport uspeva doma in v tujini, balkanska kultura pa je eno samo veliko smrdeće sra nje , ki prosi da ga prisesajo na davkoplačevalski denarćek…..ajd…..to je to…vse ostalo je sprenevedanje…..

 2. bruh pravi

  šport je za selekcijo…..kultura pa za hinavsko lažnivo integracijo…ajd…

 3. re gornjemu pravi

  Modrovanje polpismenega komentatorja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen