Grims: Slovenska vojska kot steber državnosti je izrazito podhranjena!

5

Člani in članice Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so na današnji seji, zaprti za javnost, obravnavali predloga proračunov za naslednji dve leti. Po seji je predsednik komisije mag. Branko Grims v izjavi za medije povedal, da so člani komisije soglasno sprejeli sklep, da je predlog proračuna ustrezen v delu, ki se nanaša na policijo in delno ustrezen v delu, ki se nanaša na Sovo, »izrazito podhranjena pa je Slovenska vojska.«

Vojska je kot steber državnosti v varnostnih razmerah, s katerimi se danes sooča Evropska unija po besedah mag. Grimsa izjemno pomembna. »Veste, da ko je šlo za vprašanje migrantov, so slednji praktično odreagirali šele takrat, ko je prišla Slovenska vojska. Takrat so stvari šele vzeli resno. Dokler je bila prisotna samo policija, so bile velike težave, že to nekaj pove. Kdor pa misli, da so problemi Evrope na varnostnem področju rešeni, pa naj se spomni, da o predlogih proračuna razpravljamo samo nekaj tednov po največji seriji terorističnih napadov na tleh Evropske unije, ko je bilo več kot 20 napadov v samo dveh tednih. Ob tem naj opozorim, da je bilo še izjemno veliko število napadov preprečenih. Če tega ne bi bilo, bi bila statistika še bistveno bolj črna,« je spomnil predsednik KNOVS.

»S tako velikimi izzivi kot se Slovenija sooča danes, se vse od svoje osamosvojitve naprej še ni, ti izzivi pa nikakor niso končani,« je opozoril mag. Grims, saj da se migrantska pot preko Mediterana ponovno krepi, zaradi razpada ISIS na območju Iraka in Sirije pa se teroristi vračajo domov. Uradno poročilo nemške tajne službe, objavljeno pred dvema dnevoma, je zato po njegovem mnenju alarmantno, saj je v njem podatek, da se je število potencialnih teroristov na območju Republike Nemčije v samo letu dni povečalo za 64 odstotkov. »Treba se je zavedati, da so šli mnogi od njih čez Slovenijo, predvsem pa Evropa danes nima močnih notranjih meja, žal pa jih Slovenija dobiva navzven, proti Sloveniji pa meje niso ustrezno zaščitene,« je ob tem opozoril predsednik KNOVS.

»Tudi danes je bilo na seji komisije izpostavljeno vprašanje, zakaj se znižujejo sredstva pri policiji, ko gre za vprašanje zaščite meje in ravnanja z migranti. Odgovor je bil, da se tam računa na dodatna evropska sredstva. Treba pa je vedeti, da to ne pomeni, da nam nekdo drug plačuje račune, ampak v Evropo plačujemo mi, potem pa preko Evrope dobimo ta denar nazaj,« je dejal mag. Grims.

Nenazadnje je predsednik KNOVS še dodal, da je varnost tista vrednota, ki nima cene in da vse drugo izgubi smisel, če ni varnosti. »Zato mora varnost ves čas ostati osrednji element naše skrbi in tega se mora zavedati tudi slovenska vlada, ko gre za sestavljanje proračuna,« je zaključil.

Št. komentarjev: 5
 1. RESNICA pravi

  je grims služil vojsko, ali je samo Avnojski popotnik

 2. Franjo pravi

  Počasi bo slovenska vojska opremljena samo še s fračami! Žalostno!

 3. raft pravi

  Vsi slovenski predsedniki so bili do sedaj komunisti. Samo tu lahko iščete odgovor zakaj podhranjenost SLO vojske.

 4. raft pravi

  f

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Pucate v golo brdo. Globalist ne rabjo nobene nacionalne močne vojske.
  Vse kar rabjo je Nato planetarna vojska, ki se bo preimenovala v ISAF globalna voojska.
  alphamediapres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen